StoryEditor

Batka prijavilo sedam pacijenata, svi traže povrat novca. Radi se o stotinama tisuća maraka

Piše D  /  21.10.2020., 10:10h

Almir Čehajić Batko, voditelj i humanist koji je jučer uhićen u akciji kodnog naziva "Network", predan je jutros u nadležnost Županijskom tužiteljstvu u Sarajevu. 

Batko je uhićen zbog pranja novca i zlouporabe  položaja vezano za projekt „Otvorena mreža“, a uhitili su ga jučer pripadnici SIPA-e. Sumnjiči se da je zlouporabljen novac od liječenja.

Batko će u roku od 24 sata biti ispitan u Tužiteljstvu ŽS, nakon čega će postupajuća tužiteljica predložiti mjere pritvora ili zabrane.

Čehajić i njegov bliski suradnik Davor Gaj sumnjiče se da su oprali više od pola milijuna maraka namijenih za liječenje pacijenata. Gaj se nalazi u Turskoj i čeka se njegov dolazak u BiH, gdje će biti uhićen i proveden u SIPA-u na krim obradu.

Gaj je odgovorna osoba u firmi "City - Otvorena mreža u sklopu koje je djelovala emisija "Udri muški" koju je vodio Čehajić. On je i koordinator u programu transplantacije.

Avaz saznaje iz izvora bliskih istrazi da je Čehajića prijavilo sedam pacijenata. Svi oni od "Otvorene mreže" sada traže povrat novca. Riječ je o stotinama tisuća maraka koje su bile namijenjene za kadaverične transplantacije, ali je novac proslijeđen za druge bolesnike. Pitanje je tko je bio na listama čekanja i tko je odlučio prebaciti novac.

Sada se utvrđuje zašto je novac namijenjen i uplaćivan za jedne pacijente prosljeđivan drugima. U prijavi se tvrdi da pojedine osobe, kojima su uplaćivani novci ili su ga sami prikupljali, na kraju nisu vidjele ni feninga. 

Batko je to sve sinoć u SIPA -i demantirao.  

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 04:19