StoryEditor

Barcelona prodaje Rakitića, izvisila je cijenu

Piše D  /  01.04.2019., 01:04h

Već sam nekoliko puta rekao da sam jako zadovoljan i jako sretan što igram za Barcelonu. Nadam se da ću ovdje igrati još puno godina - rekao je to nedavno Ivan Rakitić, no čini se da mu želja neće biti ispunjena.

Naime, španjolski mediji pišu da će se katalonski gigant na ljeto riješiti hrvatskog reprezentativca. Razlog nije njegova loša forma već čista matematika.

Naime, Rakitić će uskoro napuniti 32 godine, a ugovor s klubom ističe mu u ljeto 2020. godine. Stoga je prijelazni rok pred nama zadnja prilika u kojoj Barcelona može zaraditi veliki novac na hrvatskom nogometašu.

Osim toga, Katalonci su već doveli zamjenu za Rakitića. To je Frankie de Jong za kojega je Ajaxu nedavno plaćeno 75 milijuna eura.

El Mundo Deportivo otkriva i da će Barcelona za vatrenog tražiti oko 50 milijuna eura. Raketa je u Barcelonu 2014. došao iz Seville za 20 milijuna eura. Do sada je odigrao 163 utakmice i zabio 24 gola.

Za Rakitića su interes pokazali brojni europski klubovi poput Intera i PSG-a, a engleski mediji proteklih dana pišu da bi ga rado doveo i Manchester United.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 06:49