StoryEditor

Barcelona dogovorila novo skupo pojačanje: Igrač koji će zakrpati rupe

Piše D  /  16.05.2018., 04:05h

Stoper Seville Clement Lenglet jasno je i glasno potvrdio, ako je vjerovati katalonskom Mundo Deportivu, prenosi Gol.dnevnik.hr.

"Da, želim prijeći u Barcelonu", izjavio je 22-godišnji francuski nogometaš koji se već duže vrijeme povezuje s katalonskim klubom.

Lenglet ističe da je zahvalan Sevilli, ali i da je teško odoljeti Barceloni i mogućnosti da zaigra u jednom od najvećih klubova svijeta. Lenglet se navodno već sastao s Barceloninim predstavnicama Robertom Fernandezom i Pepom Segurom. Pretpostavlja se da je dogovorio osobne uvjete, pa je preostao još samo dogovor klubova.

Lenglet potvrdio dolazak u Barcelonu

Otkupna klauzula iznosi 35 milijuna eura, a Barcelona je navodno spremna i podebljati taj iznos kako bi održala dobre odnose s andaluzijskom klubom. Dakle, transfer bi mogao iznositi 40-ak milijuna eura, što nije mala cifra za stopera. Radi se o priči koja je izazvala popriličan publicitet u Kataloniji i cijeloj Španjolskoj.

 

Luis Suarez i Clement Lenglet

Lenglet je, naime, dobrim igrama privukao pažnju najvećih španjolskih i europskih klubova, a slučajno ili ne, medijska objava dogovora s igračem dogodila se u jeku najvećih kritika na račun Barcelonina trenera Ernesta Valverdea i posebice kolumbijskog stopera Yerryja Mine, nakon iznenađujućeg poraza u prošlom kolu Primere kod Levantea i katastrofalne igre Kolumbijca koji je zimus stigao na Camp Nou iz Palmeirasa te je predstavljen kao pojačanje. Barcelona je propustila jedinstvenu šansu da prvensvo završi bez poraza, što nikome nije uspjelo, a Mina je označen kao glavni krivac.

Rupe u obrani

Nakon igre koju je pružio u Valenciji mnogi su ga već prekrižili i stoga ne treba čuditi što je baš u ovom trenutku objavljen dogovor s Lengletom. Očit je pokušaj Barcelone da amortizira nezadovoljstvo navijača i otupi medijske oštrice.

Barcelona je proteklih godina previše puta promašila s dovođenjem igrača, posebice obrambenih, da bi se moglo unaprijed reći da će Lenglet biti pojačanje, međutim čini nam se da je Francuz najozbiljniji pokušaj nakon njegova sunarodnjaka Samuela Umtitija, koji se pokazao vrlo dobrim potezom Barcine uprave. Lenglet bi mogao biti taj koji će zakrpati rupe i uspješno odmijeniti Umtitija i Gerarda Piquea, pa možda i preoteti im ulogu startera.  

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 00:11