StoryEditor
gradsko vijeće

Baralija pita zašto se ulice ne nazivaju po ženama, Kordić tvrdi da je samo lud čovjek ne razumije: Proces izmjene naziva ulica u Mostaru nije završen

Piše DESK  /  14.07.2022., 12:23h

Maloumnicima je teško objasniti išta, da smo išta predložili bilo bi isto, rekao je gradonačelnik Mostara Mario Kordić u nastavku sjednice GV Mostara tijekom koje se treba usvojiti izmjena naziva šest ulica nazvanih po dužnosnicima NDH.

"Osobno sam spreman da na sljedećoj sjednici ponovno otvorimo ovu temu i da damo imena ulicama po ženama. Ne želim da se od ove današnje sjednice pravi politikantstvo. Kao gradonačelnik, ako preživim do kraja mandata, isto ću pristupati kad se bude imenovale druge ulice", rekao je Kordić.

Naime, vijećnica Naše stranke Irma Baralija je prethodno u svom izlaganju govorila o tomu kako u Mostaru ima vrlo malo ulica nazvanih po ženama.

"Kao majka triju curica, molim vas sve da stanete u moje cipele: kako ću ja sutra svojim kćerima objasniti da u gradu nema ulica nazvanih prema ženama", izjavila je Baralija.

Kordić je pak rekao kako samo lud čovjek ne shvaća što Baralija govori, no kako su danas na dnevnom redu nazivi ovih šest ulica i kako priča o izmjeni naziva mostarskih ulica nije završena.

Vlatko Marinović, predsjednik Kluba Hrvata u GV Mostar je govorio na sličnom tragu, kazavši kako postoji niz žena koje zaslužuju da se po njima nazovu institucije i velike ulice.

Silvio Bubalo iz HRS-a je pak rekao je potpuno jasno da nitko nema ništa protiv izmjene naziva spornih ulica.

"Ne znam što je ovdje problematično i zbog čega je ovo teška odluka. Imali smo priliku da promijenimo sve problematične nazive ulica, poput onih nazvanih po ljudima koji su ubijali fratre nakon drugog svjetskog rata. Ipak, svi mi želimo da se nazivi ulica po dužnosnicima NDH promijene", rekao je Bubalo

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 01:46