Article_Top_970x250

Baralija: Nismo se bavili bljuvotinama i govorom mržnje kao SDA

lokalni izbori 2020.

Baralija: Nismo se bavili bljuvotinama i govorom mržnje kao SDA

pro 20, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

 Informacije koje imamo pokazuju da će BH blok Mostar (SDP BiH - Naša stranka), zajedno s Prvom mostarskom partijom, od pet mandata koje idu s našeg gradskog područja možda imati tri, izjavila je večeras nositeljica liste BH bloka za gradsko područje Stari grad Irma Baralija.

''''Nismo se, za razliku od SDA i njihove koalicije bavili bljuvotinama, kaljanjem ugleda i govorom mržnje. Prilikom odabira partnera dobro ćemo razmisliti kako dalje. Ja sam svjesna da smo svima poželjan partner za formiranje vlasti u Gradu Mostaru'', rekla je za Bljesak.info Irma Baralija, predsjednica Gradskog odbora Naše stranke Mostar. 

''O konkretnim ponudama za sada ne razmišljamo, čekamo službene rezultate'', kazala je Baralija. Navela je kako ih svi žele za partnera jer su imali pozitivna i konkretna rješenja koja su predstavili kroz kampanju.

''Nismo se, za razliku od SDA i njihove kolicije bavili bljuvotinama, kaljanjem ugleda i govorom mržnje. Prilikom odabira partnera dobro ćemo razmisliti kako dalje'', rekla je za Baralija. 

"Povijesni izbori, a kako stvari trenutno stoje možda i povijesni rezultati BH bloka, pogotovo kada govorimo o području Stari grad. Naravno, nećemo još proglašavati pobjedu, ali smo jako sretni", istaknula je Baralija agenciji Fena.

Nositelj liste BH bloka i predsjednik GO SDP-a Mostar Arman Zalihić kazao je kako su brojevi koji pristižu u stožer BH bloka ohrabrujući.

- Na malom uzorku imamo brojeve koji ohrabruju i jako smo zadovoljni dosadašnjim rezultatima. U Starom gradu smo već pobijedili na nekoliko biračkih mjesta, u Centralnoj zoni, Donjoj mahali i Brankovcu, a kada je riječ o gradskim područjima Jugozapad i Zapad tu smo druga politička opcija iza HDZ-a BiH, i po ovim projekcijama sigurno ćemo uzeti vijećnike na tim gradskim područjima - istaknuo je Zalihić.

BH blok se na koncu konferencije za medije, održanoj u 21 sat, zahvalio svim građanima Mostara koji su izašli na izbore i iskoristili svoje građansko pravo nakon 12 godina.

Dnevnik.ba