Zagreb,11.03.2022.- U ministarstvu obrane,ministar Mario Banožić i načelnik glavnog stožera Robert Hranj održali su tiskovnu konferenciju vezano za pad nepoznate letjelice u ZagrebuTOMISLAV PAVLEK - Hina
StoryEditor
ministar obrane rh

Banožić: Zna se otkud je došla letjelica

Piše Hina  /  12.03.2022., 07:16h
Ministar obrane RH Mario Banožić rekao je u petak da se zna odakle je došla bespilotna vojna letjelica koja je pala na zagrebačkom Jarunu te da će to u subotu potvrditi.

"Unutar zračnog prostora Rumunjske zadržao se svega tri minute, ušao u prostor Mađarske i 40 minuta bio iznad Mađarske", kazao je Banožić za Dnevnik Nove TV.

Za subotu, nakon završetka očevida, Banožić je najavio više informacija. "Sa sigurnošću ćemo moći potvrditi rutu kretanja. Nama je poznata ruta Rumunjska - Mađarska, ali nas zanima i dubina terena odakle je došla", kazao je.

Rumunji su, dodao je, trebali obavijestiti Mađare o letjelici, a isto tako Mađari hrvatske snage. "Ali ostavit ćemo to za naše koordinacije s NATO saveznicima", rekao je Banožić  uoči večerašnjeg sastanka s članovima Vlade i čelnicima sigurnosno-obavještajnog sustava u Banskim dvorima.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 16:12