StoryEditor
ministar obrane rh

Banožić na sastanku o Ukrajini s predstavnicima više od 50 zemalja: "I dalje ćemo slati pomoć Ukrajini"

Piše hina  /  12.10.2022., 20:02h

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, admiral Robert Hranj sudjelovali su danas u Bruxellesu na šestom sastanku Obrambene kontaktne skupine za Ukrajinu (Ukraine Defense Contact Group), priopćilo je Ministarstvo obrane.

Sastanak je sazvao američki ministar obrane Lloyd Austin i na njemu su predstavnici više od pedeset zemalja raspravljali o do sada pruženoj pomoći Ukrajini te o nastavku pomaganja toj državi.

Banožić: I dalje ćemo slati pomoć Ukrajini

Banožić je na sastanku snažno osudio posljednje raketne napade Rusije na Ukrajinu, u kojima su razoreni civilni ciljevi i stradali nedužni civili. Iskazao je solidarnost s Ukrajinom te istaknuo da Hrvatska čvrsto stoji uz tu zemlju i pruža joj humanitarnu i tehničku pomoć.

"U skladu s potrebama koje Ukrajina iskazuje, Republika Hrvatska dalje će na temelju odluka vlade upućivati pomoć", kazao je Banožić. Pritom je istaknuo da je Hrvatska spremna podijeliti ekspertizu o mirnoj reintegraciji, poslijeratnoj obnovi, rehabilitaciji te brizi o braniteljima, kao i iskustvo u razminiranju.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 09:33