StoryEditor
ministar obrane rh

Banožić: "Milanović nas proziva, a za njegove vladavine vojska je imala najniže plaće, materijalna prava su im bila svedena na najniži oblik"

Piše D  /  11.06.2022., 18:25h

Ministar obrane Mario Banožić obratio se okupljenima na 19. općem saboru HDZ-a.

"Trend je bio 20 godina u cijeloj Europi da se jednostavno Europa razvojačila. Nije se ulagalo u hrvatsku vojsku i obranu jer nitko nije očekivao da će se ovo dogoditi u Europi. Mnogi su u prijašnjim mandatima to iskoristili i unazadili su hrvatsku vojsku i sve one koji su radili i stvarali hrvatsku vojsku. Damire, čestitke na svemu što si napravio u mandatu, stvoreni su preduvjeti za modernizacije i opremanje", poručio je Banožić svojem prethodniku, bivšem ministru obrane Damiru Krstičeviću.

"Hrvatska vojska cijeni sve što se radi po pitanju modernizacije, to je rezultiralo danas da imamo najveći obrambeni proračun od Domovinskog rata", kazao je Banožić te dodao da se stvaraju planovi za daljnja ulaganja, pri čemu je spomenuo kupovinu francuskih Rafalea.

Kazao je i da se ulaže u kopnenu vojsku te da to pokazuje da žele zadovoljiti NATO cilj srednje pješačke brigade. Banožić se osvrnuo i na one, kako je kazao, koji su sudjelovali u uništavanju hrvatske vojske prije desetak godina.

"Isti taj nas svaki dan proziva kako bi vojska trebala izgledati. A za mandata Zorana Milanovića vojska je imala najniže plaće, materijalna prava su se svela na najniži oblik. Imali su najmanje ulaganja. Vojska se raseljavala iz onih najbitnijih strateških lokacija koje smo imali i koje imamo. To je upravo onaj korak koji je poduzeo Damir Krstičević, a to je da smo se vraćali u one strateške pozicije na kojima Hrvatska vojska mora biti u Hrvatskoj. Zato imamo danas vojsku i u Vukovaru i u Puli i u Pločama i u drugim lokacijama koje su bile napuštene", kazao je Banožić, prenosi RTL.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 16:53