Zagreb, 09.12.2021 - Izjava ministra obrane Marija Banožića i Franka Vidovića nakon sjednice saborskog Odbora za obranu. Na fotografiji Mario Banožić. foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ esHINA/ EDVARD ŠUŠAK -
StoryEditor
odgovorio predsjedniku RH

Banožić: ‘Kad Milanović skine oznaku tajnosti, skinut ću je i ja‘

Piše Desk  /  20.01.2022., 13:12h
O tome zašto je zatražena inspekcija rekao je: ‘Zaobilazilo me se kod donošenja zapovijedi. Pismo nije točno, a ne mogu reći što je pokazao nalaz‘.

Ministar obrane Mario Banožić prije današnje sjednice Vlade obraća se novinarima, a danas je na svojem Facebook profilu objavio poziv na suradnju predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću, prenosi 24sata.

Na pitanje hoće li skinuti oznaku tajnosti, rekao je: "Inspektor je stavio oznaku tajnosti. Pravom reciprociteta zbog svega predlažem da predsjednik RH skine klasificiranost s podataka putovanja zbog kojih je nastao problem. Kad to učini, učinit ću ja za ovo da javnost dobije kompletnu sliku. Onda će se vidjeti da nije sve kao u pismu."

O tome zašto je zatražena inspekcija rekao je: "Zaobilazilo me se kod donošenja zapovijedi. Pismo nije točno, a ne mogu reći što je pokazao nalaz."

"Ako zapovijedite da brod Učka ide u Albaniju, a put nije službeni, a potrošena su sredstva Ministarstva. Ne izlazim s time zbog klasificiranosti."

Na pitanje je li Hranj prekršio zakon, odgovorio je: “Ako na to odgovorim, ući ću u tajnost dokumenta.”

Na pitanje koji dio Milanovićevog pisma nije točan: “Nisam čitao pismo, a iz onoga u medijima je pisalo da je utvrđeno da načelnik nije kršio zakon.”

"Službenih dopisa iz Ureda predsjednika bilo je do 20", otkrio je.

"Od svibnja nemam komunikaciju s Uredom predsjednika i sve što se tražilo, treba staviti u kontekst da se vidi da Ured ne želi suradnju s Ministarstvom", kazao je Banožić.

"Ostajem u Vladi, imam potpuno povjerenje premijera. Iz Ureda predsjednika napravljen je blagi pritisak prema supruzi glavnog inspektora kad je rečeno da je dobila mjesto u HEPu-, to je bila poruka. To i ja prolazim, pogledajte medijski pritisak od rujna jer sam imao svoje mišljenje", rekao je.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 19:26