StoryEditor
hrvatski ministar obrane

Banožić i Čović se sastaju danas: Idemo u pravcu izmjena Izbornog zakona kako bi Hrvati imali svoje predstavnike

Piše Desk  /  30.11.2021., 11:52h
Tijekom svoje posjete BiH ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić susreo se sa Sifetom Podžićem, ministrom obrane BiH, a danas će imati i sastanak s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem. U fokusu njihovog razgovora bit će Izborni zakon BiH.

”Danas ću imati i sastanak s Draganom Čovićem. O mnogo tema ćemo razgovarati. Ono što sam siguran je da se HDZ u BiH zalaže za ravnopravnost svih naroda i u tom pogledu idemo u pravcu izmjena Izbornog zakona kako bi Hrvati imali svoje predstavnike u Predsjedništvu BiH i svim najvećim predstavničkim tijelima,” izjavio je Mario Banožić, ministar obrane Republike Hrvatske, te istaknuo:

”Republika Hrvatska podržava BiH na putu prema EU. To je nama jako bitno radi stabilnosti cijele regije. Svi vaši napori u tom pravcu imaju našu podršku. Siguran sam da ćemo doprinijeti i u transferu znanja što se tiče članstva u EU. BiH se pokazala kao partner na kojeg se more računati u mirovnim misijama i to smo potvrdili i na međunarodnim vježbama”, piše N1.

Sifet Podžić, ministar obrane BiH tijekom posjete ministra susjedne zemlje izjavio je da je, što se tiče resora obrane Hrvatske i BiH, suradnja na zavidnoj razini: ‘‘Ta suradnja se ogleda u školovanju naših pripadnika na vojnim akademijama, te u velikoj pomoći kroz tehničke sporazume tijekom kriza”.

Dnevnik.ba

10. kolovoz 2022 02:05