StoryEditor
ministar obrane rh

Banožić: "Hrvatski mornari su udarna snaga naše moderne Hrvatske vojske na moru"

Piše D  /  18.09.2023., 12:19h

Ministar obrane Mario Banožić uputio je danas čestitku povodom 32. godišnjice osnutka Hrvatske ratne mornarice poručivši da su hrvatski mornari snaga moderne Hrvatske vojske na moru.

"U Domovinskom ratu bili ste prvi čuvari hrvatskog Jadrana i priobalja, a danas ste udarna snaga naše moderne Hrvatske vojske na moru. Hvala vam na svim naporima koje ulažete u očuvanju i izgradnji sposobnosti za izvršenje zahtjevnih zadaća na hrvatskom Jadranu, ali i šire. Svoje sposobnosti dokazujete i u vojnim vježbama i u operacijama potpore miru diljem svijeta, hvala vam što pokazujete svu snagu moderne Hrvatske vojske", poručio je ministar obrane.

Dodao je i da vlada i Ministarstvo obrane znaju kako vrhunski motiviranim mornarima i vojnicima trebaju i vrhunska vojna sredstva.

"I zato ulažemo do sada najveća financijska sredstva od Domovinskog rata u sustavno jačanje sposobnosti sve tri grane naše Hrvatske vojske. Ulažemo u pripadnike Oružanih snaga, u sve segmente njihovog života i rada, jer bez zadovoljnih pripadnica i pripadnika HV-a nema vjerodostojne vojne sile. Poštovani pripadnici HRM-a, budite ponosni na postignute rezultate! Dragi hrvatski mornari, nek‘ vam je mirno more!" poručio je u čestitki ministar Banožić.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 19:14