StoryEditor

Bankar se vratio iz Londona i postao farmer na bh. planini: "Počinjemo novu industriju i pokrećemo sustav krava-tele"

Piše desk  /  14.07.2022., 15:21h

Priče uspješnih i ostvarenih osoba koji se s elanom vraćaju u domovinu kako bi gradili nešto novo i drugačije uvijek oduševi. Takva je i priča bankara Sejfudina Hodžića koji je adresu u Londonu zamijenio životom na Bjelašnici. Kako ovaj direktor Farme Bjelašnica najavljuje - sve je to s ciljem rađanja novog sustava koji itekako može doprinijeti i ovdašnjim poljoprivrednicima, prenosi N1.

“Iz Londona sam se vratio na bosanskohercegovačke planine kao bankar, da radimo, gradimo i uspostavimo novi sustav vrijednosti u našoj državi Bosni i Hercegovini”, poručuje Sejfudin Hodžić, direktor Farme Bjelašnica.

Ova farma, po riječima direktora, ima namjeru započeti novu industriju, a to je razvoj sustava ‘krava i tele’.

Takav sustav, pojasnio je Hodžić, podrazumijeva da krave pasu čistu bosansku travu, slobodno šetaju, teće se organski proizvoditi crveno meso za bh. tržište.

Hodžić je, zahvaljujući poticaju Ministarstva gospodarstva Županije Sarajevo, uspio napraviti farmu na kojoj je trenutno deset grla, a najavljuje kako će ih dogodine biti stotinu, i to francuske pasmine ‘Salers’ koja podnosi nadmorske visine od 1.500 metara, kao i niske temperature do – 30 stupnjeva.

“Bez obzira na svu onu modernu civilizaciju, kako je zovu na zapadu, ipak, nema nigdje lijepog života kao na svom kraju, u svojoj domovini”, poručuje Hodžić zadovoljno s obronka bh. olimpijske ljepotice.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 04:45