StoryEditor
lijepa gesta

Banjolučki svećenik molio ljude da mu spase vinograd jer ondje "nema mladih Hrvata", javili mu se Duvnjaci i organizirali radnu akciju

Piše desk  /  05.07.2022., 12:56h

Voditelj Poljoprivredne zadruge Podrumi Banjolučke biskupije vlč. Ilija Kelić uputio je poziv mladima i svima koji se tako osjećaju, s molbom za hitnom radnom akcijom spašavanja vinograda koji se nalazi u župi Mahovljani nedaleko od Banje Luke.

"Ovdje nemam mladih Hrvata nikako i ostala je samo stara populacija koja i sama čeka da joj se pomogne. Jedini izlaz je tražiti pomoć među vama, dragi Hrvati, u dijelovima BiH gdje vas još ima, u domovini Hrvatskoj i po Europi. Molim vas, pomozite!", naveo je vlč. Ilija Kelić.

“Udruga vinogradara Naš trs Tomislavgrad iz Tomislavgrada odazvala se apelu don Ilije Kelića i nadamo se da smo našom akcijom bar malo pomogli nakon srdačne dobrodošlice i upoznavanja s don Ilijom i problemima s kojim se susreće u nedostatku radne snage i sredstava za spas vinograda.

Krenuli smo u akciju i zahvaljujemo članovima udruge koji su došli a i onima koji nisu mogli doći, a dali su novčani prilog kao i gospodinu Tomi Iviću (harmonikaša) iz Kupresa kao i mesnoj Industriji Šišović koji su dali prilog u svojim proizvodima”, napisali su na svojoj FB stranici članovi Udruge Naš trs Tomislavgrad, piše Tomislavnews.

Dnevnik.ba

11. kolovoz 2022 13:21