Article_Top_970x250

Banjolučki odvjetnik udario 85-godišnju kolegicu: "Bio je to samo dodir po obrazu"

pred svjedocima

Banjolučki odvjetnik udario 85-godišnju kolegicu: "Bio je to samo dodir po obrazu"

lis 03, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: RAS

Banjolučki odvjetnik i počasni predsjednik Odvjetničke komore Republike Srpske Jovan S. Čizmović ošamario je u utorak, tijekom očevida u Banjoj Luci, 85-godišnju odvjetnicu Melihu Filipović. Ona je inače najstarija odvjetnica u BiH.

Još uvijek u šoku, Filipović je ispričala da se sve dogodilo pred očima službenih lica Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove tijekom očevida u banjolučkoj Ulici Nikole Tesle.

"Očevidom u kojem se provodio postupak prestanka državne svojine na parceli prisustvovali su službenici RUGIP-a, Pravobraniteljstva, te geometar. U jednom trenutku Čizmović je počeo razgovarati s geometrom, a ja sam mu rekla da to ne može raditi, jer je stranka u postupku. Tada me Čizmović ošamario tako jako da sam mislila da sam ostala bez pola lica", ispričala je Meliha Filipović, piše Srpskainfo.

Krhka, ali itekako hrabra starica, inače je najstarija odvjetnica u BiH i ističe da nikada nešto slično nije doživjela u svojoj karijeri.

Portir kao zaštita

Međutim, postupak od strane službenih osoba uopće nije bio prekinut nakon incidenta i fizičkog napada na Filipović. Postupak je samo promijenio adresu, pa je iz Ulice Nikole Tesle rasprava preseljena u službene prostorije RUGIP-a, kao da se ništa nije dogodilo, piše Srpskainfo.

"Tri sata sam prisustvovala raspravi i uopće se ni sama nisam sjetila zatražiti prekid postupka, što dovoljno govori u kakvom sam šoku zbog svega bila", ispričala je Filipović.

Dodala je kako je tijekom rasprave u prostorijama RUGIP-a bio prisutan i portir.

"Reakcija RUGIP-a bila je da tijekom rasprave u službenim prostorijama bude prisutan portir, što je i učinjeno. Na kraju me isti portir i ispratio do auta", prisjetila se Filipović.

U lošem psihičkom stanju

Potvrdila je da će protiv odvjetnika Jovana Čizmovića podnijeti kaznenu prijavu, ali i privatnu tužbu.

"I sada sam u jako lošem psihičkom stanju i očekuju me posjeti liječnicima, a nakon toga ću podnijeti kaznenu prijavu protiv Čizmovića banjolučkom Okružnom javnom tužiteljstvu", dodala je 85-godišnja odvjetnica iz Banje Luke.

Tvrdnje najstarije odvjetnice u BiH potkrepljene su i materijalnim dokazima, odnosno službenim zapisnikom Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove.

"Službeno lice konstatira da je na očevidu na licu mjesta došlo do prepirke između punomoćnika podnositelja zahtjeva Melihe Filipović i stranke u postupku Jovana S. Čizmovića u tijeku koje je Jovan S. Čizmović udario rukom, odnosno ošamario punomoćnika podnositelja zahtjeva", konstatirano je u zapisniku.

Dalje je navedeno da se Jovan S. Čizmović usprotivio zapisniku, te da se njegov potpis ne odnosi na sadržaj zapisnika u kojem je konstatiran incident na licu mjesta.

“Bio je to dodir po obrazu”

Banjolučki odvjetnik Jovan S. Čizmović je novinarima naveo kako se nije radilo o šamaru.

"Kada bih rekao šta je ona meni sve govorila… To nije bio šamar, to je bio dodir po obrazu", izjavio je odvjetnik Jovan S. Čizmović.

Na kraju je rekao: "Batali to, nemoj s tim da se baviš"

Kao da se ništa nije dogodilo

Banjolučka odvjetnica Meliha Filipović istakla je da je fizičkom napadu na nju prisustvovalo više svjedoka. Iako je 85-godišnja odvjetnica u više navrata istakla da su i službene osobe bile šokirane viđenim, postavlja se pitanje zašto nitko od njih nije slučaj prijavio policiji, barem po službenoj dužnosti.

Također, drugo pitanje koje se postavlja jest zašto nakon fizičkog napada na staricu nije prekinut postupak koji se vodio prvo u Ulici Nikole Tesle u strogom centru Banje Luke, a nakon napada je nastavljen u prostorijama RUGIP-a, kao da se ništa nije dogodilo.

Dnevnik.ba

Tagovi: