Banjalučanka skočila u Vrbas da spasi djevojku koja se bacila s mosta: 'Ostavljam svoje dvoje djece, a treće, tuđe, idem spašavati'SCREENSHOT - ATV
StoryEditor
hrabar čin

Banjalučanka skočila u Vrbas kako bi spasila djevojku koja se bacila s mosta: ‘Ostavljam svoje dvoje djece, a treće, tuđe, idem spašavati‘

Piše desk  /  15.05.2022., 08:51h
Hrabra Banjalučka Merima Gajić spasila je jedan mladi život skočivši bez razmišljanja u hladni i nabujali Vrbas.

Iz rijeke je spasila mladu djevojku, a kad je sve završilo, za portal Dnevnog avaza ispričala je kako se sve odigralo.

"Kćerke i ja smo se vraćale iz grada i kako smo krenule prijeći Gradski most, kćerka mi kaže: 'Vidi, mama, djevojka sjedi na stupu od mosta.' Pogledala sam prema djevojci koja je u tom trenutku skinula jaknu, bacila je na trotoar i potom se bacila u Vrbas", ispričala je.

U tom trenutku, govori dalje, dala je bebu Milicu starijoj kćeri Anđeli te joj rekla da se ništa ne brine i krenula prema rijeci.

"Bez razmišljanja sam skočila"

"Bez razmišljanja sam preskočila ogradu i spustila se niz brdašce prema rijeci. Uskočila sam u Vrbas i samo sam molila Boga da izvučem i djevojku i sebe jer je rijeka bila brza i nabujala. Uspjela sam nekako dovući je do obale, gdje su nas dočekali policija, jedan čovjek i žena", prisjeća se Gajić trenutka spašavanja djevojke.

Kaže kako nije uspjela riječi progovoriti s djevojkom jer dok ju je izvlačila iz hladne rijeke, bila je polusvjesna, a kasnije, kad ju je iznijela na obalu, bila je bez svijesti.

"Ostavljam svoje dvoje djece, a treće, tuđe, idem spašavati"

"Ništa ne znam. Ni odakle je djevojka, ni kako se zove, tko su joj majka i otac. Iz policije su mi rekli da će mi se javiti i reći sve. Međutim, sinoć su me zvali i pitali kako se osjećam te su samo rekli da je djevojka zbrinuta i da će biti sve uredu", dodaje Merima Gajić.

Koji je razlog, zbog čega se djevojka sinoć bacila u Vrbas, Gajić kaže da ne zna.

"Sinoć nisam razmišljala što se moglo dogoditi. Ostavljam svoje dvoje djece, a treće, tuđe, idem spašavati. Drago mi je da sam je uspjela spasiti", dodaje Gajić.

Nitko je nije zvao da joj zahvali na herojstvu.

Na upit jesu li je zvali "gradski oci" kako bi joj iskazali zahvalnost i nagradu za herojstvo, kaže kako je nije nitko zvao.

Ali sudeći prema komentarima na Facebooku, uskoro bi mogla dobiti poziv, piše Avaz.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 18:03