Article_Top_970x250

Banjalučaninu određen pritvor: Polio suprugu benzinom i prijetio da će je zapaliti

pokušaj ubojstva i samoubojstva

Banjalučaninu određen pritvor: Polio suprugu benzinom i prijetio da će je zapaliti

lip 16, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Avaz

Okružni sud u Banja Luci odredio je jednomjesečni pritvor Luki Lovri (40) osumnjičenom za pokušaj teškog ubojstva vanbračne supruge Tijane P. (38), koju je polio benzinom i prijetio da će je zapaliti.

Pritvor je određen zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će Lovre ponoviti kazneno djelo. Prema odluci suda pritvor može trajati do 14. srpnja.

Zločin se dogodio u subotu u njihovom stanu u banjalučkom naselju Obilićevo. Lovre je sebe i Tijanu P. polio benzinom, a potom je ”kresnuo” upaljač, prijeteći da će oboje zapaliti. Srećom, to nije učinio i oboje su prošli bez težih posljedica. Uplašena žena je u strahu pobjegla u kupaonicu, vrišteći iz sveg glasa. Njene pozive upomoć čuli su susjedi, među kojima i jedan policajac, i Lovre je ubrzo uhićen. Tijekom saslušanja je tvrdio da je prvo sebe polio benzinom kako bi supruzi "dokazao da je voli", a kada je ona pokušala da mu uzme upaljač i nju je zalio.

Lovre je nakon uhićenja bio hospitaliziran na Klinici za psihijatriju, gdje je u više navrata pokušao da naudi sam sebi, pa je vezan radi spriječavanje daljeg samoozlijeđivanja.

Dnevnik.ba