StoryEditor

Banjalučanin se predstavljao kao odvjetnik i naplaćivao usluge građanima

Piše D  /  31.10.2019., 09:10h

Njega sumnjiče da je od nekoliko građana naplatio ukupno 20.000 KM za odvjetničke usluge iako nije imao licencu za obavljanje posla odvjetnika.

Izvor Nezavisnih novina ispričao je kako je Trbojević sin poznatog banjalučkog odvjetnika koji je preminuo, te da zbog toga nitko nije dovodio u pitanje ima li licencu.

Klupko se počelo odmotavati kada ga je prijavio jedan klijent, sumnjajući da nešto nije u redu. On je također za odvjetničke usluge izdvojio određenu svotu novca, kao što je učinilo i još nekoliko građana. Navodno je taj klijent i provjerio podatke o Trbojeviću, pa je doznao da on u stvari nije odvjetnik iako se tako duže vremena predstavljao.

"Nezavisne" doznaju kako je policija kontaktirala Odvjetničku komoru RS te da je utvrđeno kako Trbojević nije upisan u registar odvjetnika niti je podnosio zahtjev za to. To je potvrdio i Branislav Rakić, predsjednik Odvjetničke komore RS

"Trbojević nije polagao odvjetnički ispit i kod nas nije upisan u komoru, a je li u FBiH, to ne znam", rekao je Rakić.

Trbojevićevo ime, kako su provjerile Nezavisne novine, nije ni na popisu odvjetnika regionalnih komora u Federaciji BiH koji je dostupan na stranici Odvjetničke komore Federacije BiH.

Kako je jučer priopćeno iz Policijske uprave Banja Luka, navodeći inicijale, policija je u utorak uhitila osobu B.T. iz Banje Luke zbog sumnje da se duže vremena lažno predstavljala kao odvjetnik, ali je on je otpušten nakon kriminalističke obrade.

"Od oštećenih je uzimao novac za potrebe akontacije i troškova na ime zastupanja u predmetima pred sudom, a iste nije zastupao, čime je za sebe pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 20.000 KM",  kazali su u policiji.

Kako su naveli, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjoj Luci, izvršen je pretres više objekata na području ovog grada koje koristi osumnjičeni

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 16:45