StoryEditor

Banja Luka: Uposlenik bolnice uhićen zbog sumnje da je izvršio "obljubu nad nemoćnom osobom"

Piše D  /  20.01.2020., 02:01h

"Zbog sumnje da je izvršio kazneno djelo slobode je lišeno lice inicijala D.G. U koordinaciji s Okružnim javnim tužiteljstvom Banja Luka poduzima se niz operativnih i istražnih radnji u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti kaznenog djela", priopćila je PU Banjaluka.

Reagirali su i iz Sveučilišnog kliničkog centra u Banjoj Luci.

"Dana 20. siječnja 2020. godine u jutarnjim satima Poslovodstvo Sveučilišnog kliničkog centra Republike Srpske je od strane dežurnog osoblja obaviješteno da postoje sumnje da se naš uposlenik ponašao neetično prema pacijentu, te je o tome odmah obavijestilo nadležne organe Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske kako bi se navedeni slučaj detaljno ispitao", priopćeno je iz Sveučilišnog kliničkog centra Republike Srpske.

Naglašavaju da ta ustanova maksimalno stoji na raspolaganju nadležnim institucijama u cilju utvrđivanja pune istine i eventualne odgovornosti.

"Poslovodstvo SKC RS će prema odgovornoj osobi poduzeti sve zakonom predviđene mjere. Posebno ističemo da je za nas pacijent ‘svetinja‘, te da poduzimamo sve da se zaštiti njegova osobnost i integritet", navodi se u priopćenju..

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 18:33