StoryEditor

BANJA LUKA Tinejdžer u kafiću pao u alkoholnu komu

Piše D  /  12.01.2019., 05:01h

Nakon prilične količine alkohola jedan sedamnaestogodišnjak se srušio, nakon čega su njegovi prestravljeni prijatelji pozvali hitnu pomoć, potvrđeno je za Srpskainfo u Domu zdravlja Banja Luka, piše Srpskainfo.com.

"U tijeku novogodišnjih praznika, u noći između 2. i 3. siječnja, jednoj maloljetnoj osobi muškog pola, starosti 17 godina, pružena je hitna intervencija na terenu, po pozivu prijateljia iz kafića, gdje se proslavljao nečiji rođendan. Pacijent je bio u alkoholnoj komi, prehospitalno zbrinut i upućen na bolničko liječenje na UKC- Pedijatrijska klinika. Radilo se o pacijentu koji je prvi put konzumirao alkohol, dakle ne o pacijentu koji često konzumira alkohol", rekli su u Domu zdravlja Banja Luka.

U Domu zdravlja tvrde da su “vrlo su rijetki slučajevi konzumacije alkohola kod maloljetnih pacijenata” odnosno da maloljetnici “možda i konzumiraju alkohol u manjoj ili većoj količini, ali nisu bili pacijenti koji su zatražili usluge od Službe hitne medicinske pomoći”.

Ipak, prema ranijim podacima iz medicinskih ustanova, u RS se događa da čak i djevojčice i dječaci od 13 godina završe u bolnici na ispiranju želudca, zbog trovanja alkoholom.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 02:34