StoryEditor

Banja Luka: Skoro svi zaposleni u poduzeću BC Metal zatrovani teškim metalima

Piše D  /  28.07.2019., 07:07h

Prema informacijama ovog portala, Inspekcija Gradske uprava Banja Luka zbog zabrinutosti za zdravlje radnika u ovoj firmi, krajem svibnja naredila je da svi radnici BC Metala moraju na izvanredni liječnički pregled zbog uvjeta i opisa posla kojim se bavi.

– Naređeno je da svi radnici koji rade u krugu Incela idu na pregled, te je njih 29 posjetilo doktore. Liječnički pregled je obavljen u jednoj klinici u Banjoj Luci, a neki nalazi su rađeni i u Beogradu. Rezultati pregleda šokirali su sve u Gradskoj upravi, ali i one koje su vidjeli nalaze – kaže izvor Srpskainfo.

On je pojasnio da su nalazi pokazali da su svi radnici, koji rade na terenu, u krvi imali mnogo više teških metala, nego što je dozvoljeno.

– Urađeno je ukupno 29 analiza i pokazalo se da su čak 23 radnika imala loše nalaze. Šestoro koji nisu kontaminirani su zaposleni u uredima i nisu bili u dodiru s teškim metalima. To je firma koja se bavi recikliranjem starih akumulatora i radnici su stalno u dodiru s teškim metalima, što se očigledno odrazilo na njihovo zdravlje. Analiza je pokazala da je njihova krv zatrovana teškim metalima kao što su olovo, cink i živa – ističe izvor ovog portala.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 17:43