StoryEditor

Banja Luka: Misteriozni kombi presreće djecu, policija provjerava navode

Piše D  /  25.10.2018., 04:10h

Banjalučka policija traga za nepoznatim osobama koje su u naselju Drakulić kombijem presrele dvije djevojčice i pitale ih da idu s njima!  To je već treći prijavljeni slučaj u posljednjem mjesecu, što je izazvalo strah i zabrinutost roditelja skoro svih osnovaca u Banjoj Luci. Na to je na svom profilu na Facebooku upozorila i jedna od majki Jelena Vulin, navevši da je cijeli slučaj prijavljen policiji, ali i direktoru Osnovne škole "Đura Jakšić", koju djevojčice pohađaju.

- Desilo se mom djetetu da ih je presreo bijeli kombi bez registarskih tablica i pitao ih da idu s njima. Na svu sreću, bile su svjesne i utrčale su u tuđe dvorište. Tražila sam da ophodnja policije bude pred školom - napisala je Vulin, prenosi Dnevni avaz.

Marija Markanović, glasnogovornica Policijske uprave Banja Luka, kaže da je zaprimljena prijava da je nepoznata osoba zaustavila kombi u ulici Đulija i obratila se dvjema djevojčicama pozdravom, što je kod njih izazvalo osjećaj uznemirenosti.

Dodala je da se svakodnevno obilaze odgojno-obrazovne ustanove i lokacije gdje se kreće i boravi veći broj djece.  Neslužbeno se saznaje da je policija u svim prijavljenim slučajevima vršila detaljne provjere, ali da navode iz prijava za sada nisu uspjeli dokazati. Nije utvrđeno ni jesu li ovi slučajevi uopće međusobno povezani.

Policiji je i u nedjelju, 21. listopada, prijavljeno da su dvije nepoznate osobe u bijelom kombiju u ulici 7. februara u Drakuliću zaustavile i razgovarale sa 11-godišnjakom, pozivajući ga da priđe kombiju. Sličan primjer zabilježen je i 22. rujna, kad je prijavljeno da je u naselju Česma blizu nogometnog stadiona "Dr. Nele Karajlić" nepoznati vozač tada plavog kombija razgovarao s djecom, nudeći im, navodno, da ih ošiša.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 12:45