Article_Top_970x250

Bandiću je zbog podržavanja trećeg entiteta oduzeta titula počasnog građanina Sarajeva

preminuo gradonačelnik Zagreba

Bandiću je zbog podržavanja trećeg entiteta oduzeta titula počasnog građanina Sarajeva

velj 28, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva/Ilustracija

Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba koji je danas preminuo, prije nekoliko godina izjavio je da podržava uspostavu trećeg entiteta u BiH zbog čega mu je oduzeta titula počasnog građanina glavnog grada BiH.

Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik podržao je u razgovoru za Al Jazzeru Balkans 2014. godina osnivanje trećeg, hrvatskog entiteta u BiH i kazao da bi to stabiliziralo stanje u toj zemlji.

"Bosna i Hercegovina je zemlja tri konstitutivna naroda i nadam se uskoro i tri entiteta, da svatko ima mogućnost izabrati svoje predstavnike', rekao je gradonačelnik Zagreba, a prenose u utorak mediji. Pri tome je naveo kako je izbor Željka Komšića za hrvatskog člana BiH Predsjedništva očiti dokaz da se Hrvatima ne dopušta mogućnost legitimnog zastupanja u Bosni i Hercegivini jer njihove predstavnike biraju mnogobrojniji narodi", kazao je Bandić 2014. godine.

“Joj, Bože moj, kako ste nervozni. Kako bi ovoj Hrvatskoj bilo bolje kad bi ljudi bili manje nervozni. Nemojte me rastužiti, počet ću plakati. Ja sam počasni građanin Srebrenice i Kiseljaka. Moja djela i u Zagrebu i van Zagreba, pa i u Bosni i Hercegovini, govore više od riječi, pa i bilo kojeg priznanja", istaknuo je Bandić tada.

R.I. / Dnevnik.ba