StoryEditor

Bandićevi zadnji dani: Bio na pogrebu Saračeviću i obišao Peščenicu

Piše D  /  28.02.2021., 10:02h

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je u danima prije iznenadne smrti obavljao svoje obaveze uobičajenim ritmom, od jutra do mraka. Bandić je već bio debelo u predizbornoj kampanji pa se u svom stilu pojavljivao na svim kulturnim događanjima, poput proslave 150. godina Zagrebačke filharmonije.

Istog dana, u četvrtak, bio je na pogrebu rukometne legende Zlatka Saračevića. 

U petak je obišao svoju četvrt, Peščenicu.

- Sve zagrebačke četvrti jednako su mi drage, ali jedna mi je uvijek posebno pri srcu - moja Peščenica. Ponosan sam na ono što smo u proteklih 21 godinu napravili na Peščenici: nova zgrada Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, nova Radnička cesta, Domovinski most, Branimirova koju ćemo uskoro spojiti sa Sesvetama. Samo u ovom dijelu grada izgrađeno je 5 dječjih vrtića i 4 škole. Jedna od najmodernijih škola smještena je u Ivanjoj Reci, investicija je to vrijedna više od 100 milijuna kuna - rekao je i pobrojao još svojih planova te najavio: 

 - Mogu vam jamčiti da ćemo zajedno nastaviti ovim neumornim tempom.

U subotu, nekoliko sati prije smrti, na službenoj facebook stranici čestitao je hrvatskom skijašu Filipu Zubčiću.

- Ne postoje riječi kojima bismo izrazili divljenje koje zaslužuješ. Iz jedne vožnje u drugu pokazuješ što sve čovjek može ostvariti uz veliki trud i upornost. Želim ti mnogo sreće i uspjeha u sljedećim utrkama koje te, kako si krenuo, vode ravno do tvoga cilja – osvajanja Malog globusa. Uime Grada Zagreba i osobno upućujem ti najiskrenije čestitke - napisao je.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 05:55