StoryEditor

Bandić otpisao dugove najimućnijim građanima: Generalu Zagorcu, Mamiću, Drpiću, Bobanu, Zubaku...

Piše D  /  02.02.2019., 12:02h

Tako se na listi našlo ime i Vladimira Zagorca, bivšeg generala HV-a koji je na listi jednog medija  2006. godine, smješten među 50 najbogatijih Hrvata s čak 26 milijuna eura osobnog bogatstva.

Dug je oprošten, tvrde u Jutarnjem,  i Zoranu Buriću, suprugu potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović Burić, koji je direktor tvrtke MCC, a javnosti je postao zanimljiv zbog projekta gradnje plinske termoelektrane na Cetini.

Tu su i poznati nogometaši Dino Drpić, Zoran Mamić i Zvone Boban. Njima je također otpisano do 10.000 kuna duga. 

U blokadi je i kontroverzni šibenski tajkun i plejboj Andrija Kević, kao i moćni trgovac oružjem čije se bogatstvo procjenjivalo na 71 milijun eura Zvonko Zubak, a u dugove je zapao i tzv. dobri tajkun iz Sesveta Marijan Šarić, vlasnik Europatradea. Režije nije plaćao ni poznati producent i nekadašnji kralj sapunica Roman Majetić, kao ni najuspješniji hrvatski automobilist Niko Pulić. Svima njima, unatoč čvrstom obećanju gradonačelnika - koji je govorio i da će se potpisivati izjava pod materijalnom i kaznenom odgovornošću o imovini - dugovi su otpisani, navode u tom listu. 

Prema podacima Jutarnjeg lista, Grad je do 15. siječnja otpisao ukupno 13,6 milijuna kuna za 3402 dužnika, a Zagrebački holding oko 110 milijuna kuna za 22.400 dužnika. Grad je najviše dugova otpisao na ime komunalne naknade (5,3 milijuna kuna), zatim od otkupa stanova (3,7 milijuna kuna), komunalnog doprinosa (1,3 milijuna kuna) te zaštićene najamnine (1,2 milijuna kuna).

Zanimljivo, nakon izbijanja ove afere, neki od dužnika poput Zvonimira Bobana, kao i suprug ministrice Pejčinović - Burić izjavili su medijima da će podmiriti dugovanja ili da su to već učinili. Bit će zanimljivo čuti njihova nova objašnjenja o pisanju Jutarnjeg lista.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 04:24