StoryEditor

Bandić iz bolničkog kreveta smijenio Hasanbegovića, Esih i Lederer

Piše D  /  12.12.2018., 03:12h

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić iz bolničkog kreveta smijenio je gradske zastupnike Neovisnih za Hrvatsku Zlatka Hasanbegovića, Brunu Esih i Anu Lederer s funkcija u upravnim vijećima gradskih kulturnih institucija, potvrdila je sama Lederer za 24 sata.

– Moglo se očekivati da će nas smijeniti. Dobili smo zaključke, a uskoro će to postati i službeno. Mi smo na temelju našeg koalicijskog sporazuma dobili mjesta u upravnim vijećima, a logično je da nas je smijenio nakon što se taj sporazum raspao – rekla je Lederer.

Zlatko Hasanbegović tako više nije član Upravnog vijeća Muzeja grada Zagreba, a Bruna Esih ostala je bez mjesta u Upravnom vijeću Koncertne dvorane Lisinski. Lederer inače obnaša i dužnost pročelnice Gradskog ureda za kulturu, a s tog mjesta je Bandić ne može smijeniti već mora pokrenuti posebnu proceduru. 

– Mi smo bili koalicijski partneri, ali uvijek smo vodili svoju politiku. Ako se s nečim nismo slagali, javno bismo to rekli. Mi nismo za političku trgovinu i sigurno je da nećemo podržati prijedlog proračuna na sjednici Skupštine – dodala je Lederer.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 16:45