StoryEditor

Banda koja je raznosila bankomate optužena za organizirani kriminal i teške krađe

Piše D  /  12.12.2019., 10:12h

Više od dva mjeseca od spektakularne akcije ‘‘Orka‘‘, koju su izveli pripadnici Federalne uprave policije (FUP) pod nadzorom Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, u ovoj pravosudnoj instituciji su, kako doznaje Dnevni avaz, podigli optužnicu kojom je obuhvaćeno 12 osoba, a koja je u utorak potvrđena. 

Njih osam, potvrđeno je sarajevskom listu, terete se za kazneno djelo organiziranog kriminala u vezi s razbojništvom i teškim krađama. To su Rahman Begluk (32), koji je označen kao vođa skupine, Alen Begluk (35), Jozo Markić (36), Zoran Mikulić (47), Haris Zuko (29), Radislav Gavrić (39), Mugdim Omanović (35) i Enis Mandal (35), piše Dnevni avaz.

Uz njih, još četiri osobe, N. Č., F. P., S. Ć. i N. L., obuhvaćene su optužnicom, ali za kaznena djela prikrivanja, pomaganja i neovlaštenog držanja oružja.

Prema optužnici, terete se da su kao organizirana skupina u posljednjih pet godina na širem području Federacije BiH počinili više od 20 kaznenih djela, a riječ je o razbojništvima i teškim krađama. Kada je riječ o počinjenim kaznenim djelima, to su pljačke bankomata u tržnim centrima Bingo, Robot i Namex, i to upotrebom plina i eksploziva, tvrdi Avaz.

‘‘Orka‘‘ je bila najuspješnija akciji FUP-a ove godine. Tokom pretresa na 14 lokacija, 13 na području Federacije BiH i jedne u Istočnom Sarajevu, pronađene su veće količine novca koje potječu iz izvršenja ovih kaznenih djela, 15 kilograma eksploziva, podesna sredstva i tehnička aparatura.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 06:43