StoryEditor
strah od rusa

Baltičke države stvaraju obrambenu liniju prema Rusiji

Piše fena  /  20.01.2024., 13:40h

Estonija, Latvija i Litvanija postigle su sporazum o stvaranju “obrambene linije” na granici sa Rusijom, priopćilo je Ministarstvo obrane Estonije.

- Baltičke zemlje su se dogovorile o obrambenoj liniji duž svoje istočne granice. Od ključne je važnosti da se mudro iskoristi vrijeme za povećanje obrambene spremnosti - navedeno je u priopćenju ministarstva, prenosi Al Jazeera.

Ministarstvo obrane Estonije je preciziralo da su sporazum o stvaranju ove linije u Rigi potpisali ministri obrane tri države.

Napominje se da su ministri potpisali sporazum prema kojem tri zemlje planiraju da uskoro stvore obrambenu zonu koja se sastoji od različitih objekata namijenjenih odvraćanju i zaštiti od vojnih prijetnji.

Estonski list Postimees objavio je da će vlasti zemlje izgraditi gotovo 600 bunkera na istočnoj granici za obranu od navodne prijetnje iz Rusije, navodi ruska agencija.

Odluka o njihovim lokacijama bit će donesena do kraja ove godine, a postavljanje struktura će početi u prvoj polovini 2025. godine, izvijestio je estonski list.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 13:11