StoryEditor

Balaševićeva pjesma o Vukovaru uklonjena s Youtubea

Piše D  /  02.12.2018., 11:12h

S Youtube-a je uklonjena pjesma Čovek sa mesecom u očima pjevača Đorđa Balaševića. Naime, korisnik Emil Skenderović prijavio ga je za kršenje autorskih prava, a o cijelom slučaju se oglasila i pjevačeva kći Beba.

“Ukoliko ste poželjeli poslušati pjesmu Čovek sa mesecom u očima na YouTube kanalu, nažalost ne možete. YouTube ju je privremeno uklonio, jer izvjesni Emil Skenderović smatra da on ima pravo na nju…”, napisala je na Facebooku.

Riječ je o pjesmi koja je objavljena 1993. godine,a  govori o strahotama u Vukovaru. Beba Balašević poručila je da se sjeća kada je pjesma napisana. “Ali nikako se ne sjećam da je bilo kakav Emil Skenderović bio u blizini. Gotovo sam sigurna da taj lik nema apsolutno nikakve veze s tom pjesmom. Niti jednom drugom kad smo već kod toga. Dokolica je đavolje igralište. Vjerujem da bi Emil samo volio da je ovo njegova pjesma koju mu je Đole maznuo pa je zato ovo uradio… Jer ću u suprotnom morati da pomislim da je riječ o lošem čovjeku koji želi drugima onemogućiti da slušaju muziku koju žele… Emile, tko god da si… Nemoj. Ružno je”, poručila je.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 19:08