StoryEditor
jurišnik iz Luksemburga

Bakirov luksemburški bot poziva na oružani sukob: "Država se brani i puškom!"

Piše desk  /  19.12.2023., 14:40h

Bakirov i Osmicin jurišnik iz Luksemburga Jasmin Mulahusić, koji je svojevremeno uhićen u BiH radi govora mržnje i prijetnji, nakon uhićenja predsjednika Suda BiH Ranka Debeveca i bivšeg direktora OSA-e Osmana Mehmedagića Osmice, uputio je nove prijetnje, ovog puta pozivajući na oružani ustanak.

Naime, Mulahusić je na svojoj Facebook stranici napisao:

„Šta da se radi kad padnu institucije? Država se brani i puškom! Počnite se okupljati po džematima“.

Nije se tu zaustavila histerija Mulahusića, pa je pozvao i da se „sklone“ i „zaštite“ važni ljudi od uhićenja, samo nije jasno gdje bi ih točno mogli skloniti od institucija vlastite države koje dijasporac iz Luksemburga tretira kao neprijateljske.

Mulahusić je odavno ljut i na Bakira Izetbegovića, za kojeg je nekoć bezuvjetno botovao, a nakon izbora, očito razočaran nedostatkom „pažnje“ koju je očekivao, počeo ga je otvoreno kritizirati i prozivati.

„Bakire, ti i Sebija ste sljedeći, pa ti vidi kako ćeš“, poručio je luksemburški bot.

Otvorenu prijetnju Mulahusić je uputio istražitelju na ovom slučaju, poručivši "neka znate da znamo".

Naravno, ovo je samo jedna u nizu prijetnji i poziva na nasilje u BiH koje je Mulahusić iz dana u dan šalje sa svog profila, no još bez konkretnih posljedica.

Podsjećamo, prije dva mjeseca, SDA bot je prijetio tužitelju Darku Soldatu, zbog čega je protiv njega podnesena još jedna kaznena prijava.

Svojom bliskošću s rukovodstvom SDA i njenim strukturama Mulahusić se često hvali, a da to nije isprazna priča, demonstrirano je prošle godine kada su se Bakir Izetbegović i Fadil Novalić tijekom turneje u dijaspori pred izbore 2022. slikali s Mulahusićem, te se našli i na zajedničkom ručku s njim.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 19:54