StoryEditor
traži bošnjačku državu

Bakir Izetbegović srušio izbornu reformu, želi od Federacije napraviti Bošnjačku Republiku

Piše J.G.  /  20.03.2022., 13:23h
Četverodnevni napori za reformom Izborenog zakona BiH propali su zbog nepristajanja predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da prizna Hrvate kao jednakopravan, konstitutivan narod u Bosni i Hercegovini.

Pet o šest stranaka koje su sudjelovale u pregovorima su došle do rješenja kojim se provode presude Ustavnoga suda BiH i Europskog suda za ljudska prava, koje jamči izbor legitimnih političkih predstavnika konstitutivnih naroda i svih ostalih građana BiH.

No, Izetbegović je sve to odbio zahtijevajući da se Dom naroda FBiH pretvori u svojevrsno Vijeće naroda RS. Time je Izetbegović doslovno potkopao napore Amerikanaca i Europljana na reformi Izbornog zakona BiH, priznao RS i odrekao se Bošnjaka u RS. K tomu, iskazao je i nedvosmisleno neprijateljstvo prema Hrvatima i otkrio se kao čovjek s kojim Hrvati više uopće ne trebaju ni o čemu pregovarati nego trebaju formirati vlastitu teritorijalno političku jedinicu i doslovno se odcijepiti od Bošnjaka.

Očevidno je kako se s bošnjačkom politikom predvođenom Bakirom Izetbegovićem ne može ni o čemu razgovarati i zbog tog je nužno da Hrvati pristupe samozaštiti koja podrazumijeva doslovno odvajanje od entiteta koji bi zajednički trebali dijeliti s Bošnjacima.

Prema informacijama kojima raspolaže Dnevnik.ba, razgovori će se i dalje nastaviti ali bez međunarodnih posrednika što pak znači da su šanse za bilo kakav dogovor gotovo pa nepostojeće.

SDA i Izetbegović jednostavno ne odustaju od tog da uspostave društveno politički okvir u kojem će bošnjačko-muslimanska većina upravljati Hrvatima, katolicima, ateistima, Srbima, pravoslavcima  i svim drugim građanima FBiH.

Dnevnik.ba

04. svibanj 2024 16:10