StoryEditor

Baka zlostavljanog dječaka: Moja kći je zanemarivala sina, ali nije ga tukla

Piše D  /  10.07.2019., 08:07h

Dječak je bio preplašen i pothranjen, imao je višestruke prijelome te ožiljke za koje liječnici sumnjaju da su nastali od opušaka cigareta.

Dječaka je čuvala dadilja dok je majka radila sezonu. Obje su u međuvremenu uhićene i prijeti im od šest mjeseci do osam godina zatvora. 

Jučer je pak za RTL o cijelom slučaju progovorila dječakova baka koja tvrdi da njezina kći nije zlostavljala dijete, ali da ga je zanemarivala.

Baka kaže da ožiljaka od opušaka nema

Rekla je kako njezin unuk nema ožiljke od opušaka cigareta, kao ni hematome, nego samo jedan ožiljak na čelu. 

Ipak kaže da mu ruka je slomljena. Ispričala je kako je 5. lipnja otišla u Njemačku gdje radi i kako je tada posljednji put vidjela unuka. 

Rekla je i kako na mobitelu od tog dana ima video na kojemu dječak pleše i kaže da nema šanse da bi to mogao da je imao prijelome od ranije.

“Nema šanse”, zaključuje za RTL.

Kaže da se promijenio od srpnja

Na pitanje kada je posljednji put vidjela unuka preko snimke, rekla je da je to bilo 1. srpnja.

“Kćerka mi ju je 1. 7. poslala, pitala sam je kako je unuk, ona mi je odgovorila ‘super, majko‘ i poslala mi je sliku. Ja sam je poslije toga nazvala i rekla sam joj da nešto s njim nije u redu, da to nije on. Izgledao je ispijeno, blijedo, mršavo, pothranjeno, bez sjaja u očima. Znači, to više nije bilo dijete koje sam ja ostavila kada sam odlazila”, rekla je i dodala kako joj je kći na to odgovorila da dječak raste.

Misli da joj kći nije zrela za majčinstvo

Za RTL je otkrila i kako smatra da je njezina kći nezrela za majčinstvo.

“Ona kao osoba nije loša i sad što tvrde da je ona možda njega zlostavljala nešto 1000 posto tvrdim da nije”, dodaje i nastavlja priču u kojoj govori kako je dijete bilo zanemarivano, ali ne i zlostavljano. 

PROČITAJTE JOŠ: Dječačić koji je primljen u Klaićevu živio je u ‘šupi‘ od 10-ak kvadrata, bez prozora

Tvrdi i da nije znala gdje joj unuk živi te da se ona nije mogla brinuti za unuka jer se razilazila u mišljenjima s kćeri kada se radilo o njegovom odgoju.

“Zato smo i prestale živjeti skupa. Da sam znala tko je ta dadilja, da sam znala gdje mi unuk živi, normalno, uzela bih ga, došla bih sa socijalnom službom i policijom i uzela bih ga iz tih uvjeta”, rekla je i pojasnila kako ranije nije zvala socijalnu, iako je dijete bilo zanemarivano, jer je pokušavala popraviti situaciju.

“Ona ga nikad nije udarila”

Za kćer kaže da treba odgovarati za svoje greške, ali dodaje i kako nikada nije udarila sina.

“Može ona biti neadekvatna majka, ne brinuti se o njemu što se tiče higijene i hrane, ali nikada ga nije udarila”, kaže baka dječaka za RTL.

Pitali su je i osjeća li ona odgovornost.

“Da, čak i krivicu, možda da joj prije nisam sve davala, da je nisam držala k‘o princezu, sve njene želje ispunjavala, uvijek stajala iza nje, možda bi bilo drugačije”, rekla je i zaključila da će tražiti skrbništvo nad dječakom

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 18:37