Article_Top_970x250

Baka Slišković o 'Rođi': "Zalijepio mi je tisuću maraka na čelo. Nasred terena!"

Dvije legende na djelu

Baka Slišković o 'Rođi': "Zalijepio mi je tisuću maraka na čelo. Nasred terena!"

srp 16, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Blaž Baka Slišković gostovao je u podcastu Sport kluba gdje je govorio o nekim zanimljivim situacijama iz svoje igračke karijere.

Ispričao je i scenu na zalasku karijere s legendarnim Stjepanom Spajićem.

Baka je ispričao kako mu je Stjepan Spajić, dok je igrao za Hrvatski dragovoljac, jednom prilikom dao novčanicu od 1.000 njemačkih maraka. Bila je to utakmica s Rudešom u Drugoj HNL u kojoj su morali pobijediti.

- Kažem ja njemu: "Rođo, ne sekiraj se, zabit ću ga ja iz kornera". A on kaže: "Zabij ga i tisuću maraka je kod tebe". I zabijem ga ja, a on trči preko cijelog terena, uzima onu novčanicu od tisuću maraka, pljune na nju i lijepi mi je na čelo! Nasred terena! - prisjetio se Slišković.

Inače Baka Slišković je jednom prilikom kazao kako je u svojoj karijeri zabio čak sedam golova izravno iz kornera. "Smatrao sam, a smatram i danas kako su oštri ubačaji u peterac najopasniji za protivnika. U suprotnom su lagan plijen za golmane. Uvijek sam ubacivao takve lopte. Nekada mi prijeđe malo preko noge i završi u golu."

Baka Slišković je igrao za Hrvatski dragovoljac od 1993. do 1996. nakon povratka iz Pescare, a igračku karijeru je završio u Zrinjskom iz rodnog mu Mostara.

Dnevnik.ba