StoryEditor

Baka Coka likvidirala bahatog investitora, slučaj podijelio javnost

Piše D  /  13.09.2020., 07:09h

Ipak, jedno je sigurno, slučaj baka Coke ostat će upamćen kao zločin koji je oštro podijelio javnost u Srbiji, na one koji u njenom činu vide nužnu samoobranu od višegodišnjeg ignoriranja države na zlostavljanje koje je trpjela od "bahatog investitora", ali i one koje smatraju da je, usprkos svemu, ona drugom ljudskom biću oduzela život, i da zbog toga mora odgovarati.

Sudbina baka Coke i dalje je neizvjesna, s obzirom na to da je pitanje hoće li joj se suditi za ubojstvo građevinskog investitora. Pripremno ročište u postupku koji se vodi protiv nje trebalo biti održano u veljači, ali je odloženo zbog zdravstvenog stanja gospođe Stojanović. Naloženo je njeno vještačenje, ali ono do danas nije završeno.

Da su nadležne institucije gotovo “zaboravile” na baka Coku, ukazao je nedavno i glumac Sergej Trifunović na svom Twitter profilu, upitavši “što se događa s baba Stojankom, koja je roknula investitora?”.

Slučaj hladnokrvnog ubojstva investitora Zorana Trifunovića, koje su čak snimile i nadzorne kamere, šokirao je srpsku javnost. Tog 2. rujna 2018., nasred ulice u Vučićevom prolazu na Zvezdari, Stojanovićeva je s nekoliko hitaca ubila investitora Zorana Trifunovića. Ubrzo je osvanula i snimka zločina, na kojoj se vidi kako baka Coka hladnokrvno prilazi Trifunoviću na ulici, iz torbe vadi pištolj i puca u njega. Žrtva potom pada na tlo, nakon čega starica obilazi investitora, a potom još jednom puca u njega.

Najprije je javnost ovaj zločin oštro osudila, kao i način na koji je jedna starica, bez trunke emocija, ubila čovjeka. Ipak, ubrzo se saznala i pozadina zločina, a s njom je došla i ogromna podrška Stojanovićevoj.

Saznalo se da je starica dugi niz godina trpjela maltretiranje investitora, koji ju je prisiljavao da mu proda svoj plac i kuću kako bi sagradio novi objekt. Baka Cokin sin je ispričao nakon uhićenja svoje majke da su oni s investitorom bili u dugogodišnjem sudskom sporu, ali i da je Stojanović više puta prijavljivala Trifunovića policiji zbog prijetnji i ugrožavanja sigurnosti, međutim reakcija nadležnih je izostala.

Dio javnosti, saznavši da starica godinama nije mogla osloboditi se od maltretiranja bahatog investitora kojemu, očigledno, nitko nije htio stati na put, počeo ju je podržavati

Tako su po Beogradu ubrzo osvanuli i prvi grafiti podrške “Sloboda za Stojanku Stojanković”, a čak je i naziv njene ulice prelijepljen papirom na kojemu je pisalo: “Ulica narodnog heroja Stojanke Coke Stojanović”.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 08:10