StoryEditor

Avion prisilno sletio na moskovski aerodrom pa se zapalio, 13 mrtvih

Piše D  /  05.05.2019., 09:05h

Ruski putnički zrakoplov Suhoj Superjet-100 sa 78 putnika poletio je sa Šeremetjeva za Murmansk, ali je ubrzo nakon polijetanja zatražio odobrenje procedure hitnog slijetanja, objavili su ruski državni mediji.

Agencije navode različite brojke ozlijeđenih, od pet do više od deset.

Ruska televizija prikazala je snimke aviona koji slijeće s repom u plamenu. Nakon slijetanja iz njega se dizao crni dim.

Na Twitteru su se pojavile i snimke požara na kojima se vidi kako je u plamenu pola aviona! 

"Pakao na Šeremetjevu. Avion je gorio poput baklje dok je trajala evakuacija", napisao je na svom Twitter profilu novinar ruske Komsomolskaje Pravde.

"Bili smo u avionu čekajući da krenemo za Helinski. Naš je avion bio vrlo blizu ovome koji je gorio. Bio je to ogorman požar. Spasilačke službe imale su velikih problema s prilaskom gorućem avionu", napisao je španjolski dopisnik RT-a.

Radi se o avionu u vlasništvu ruskog Aeroflota Suhoj Superjet 100. Iz Aeroflota su prvo kazali kako se avion zapalio nakon slijetanja na Šeremetjevo. Potvrdili su kako se avion vratio na aerodrom s kojega je poletio zbog tehničkih razloga. No, nešto kasnije stigla je informacija kako su potvrdili da su se motori na avionu zapalili tijeom slijetanja. Prema navodima jednog člana posade u avion je udarila munja nakon čega su otkazale komande. No, ta informacija nije potvrđena, prenosi Index.hr.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 03:40