StoryEditor
novi zeland

Automobil dvije godine stoji na parkingu zračne luke: "Sumnjamo da ga je ostavila žena"

Piše desk  /  01.05.2022., 11:25h
"Ako se vlasnik ne javi, u narednim tjednima morat ćemo ga maknuti."

Automobil je na parkingu ostavljen u ožujku 2020. godine i vlasniku od tada nema traga.

U pitanju je plavi Suzuki Swift koji je na parkingu zračne luke New Plymouth na Novom Zelandu ostavila nepoznata osoba. Kako se vlasnik nije do danas pojavio, uprava zračne luke na čelu s direktorom Davidom Scottom odlučila je objaviti oglas u lokalnim novinama, a sve kako bi potaknuli vlasnika da im se javi. 

Plavi Suzuki registarskih oznaka LMP788 je ostavljen u mjesecu kad je proglašen lockdown na Novom Zelandu, a do sada je trošak parkiranja popeo na gotovo 8000 dolara. Bude li stajao još neko vrijeme, trošak parkiranja bi mogao nadmašiti vrijednost automobila. 

U svakom slučaju auto je sasvim sigurno neregistriran, a do sada je vrlo vjerojatno u potpunosti ispražnjen akumulator, pa tamošnji mediji pretpostavljaju da nije u voznom stanju. Još više se čude što uprava zračne luke nije reagirala prije, a još uvijek nema ni odgovora od policije. 

"Posljednjih godinu dana smo vodili vlastitu istragu, ali nismo ništa saznali. Nadamo se da će vlasnik vidjeti informaciju u novinama." 

Greg “Ozy” Davis iz lokalnog prodajnog salona je izjavio kako je tipični vlasnik Suzuki Swifta mlađa ženska osoba. "U pravilu se radi o mlađoj osobi, samcu, a ne obitelji zbog malog prtljažnika." S Davisovom tezom se slaže i Darryl MacDonald, vlasnik Amber & Black Quality Cars, tvrtke za prodaju automobila, koji se čudi da se nitko prije nije krenuo raspitivati o automobilu. 

U ožujku 2020. godine na parkiralištu zračne luke New Plymouth na Novom Zelandu ostavljen je plavi Suzuki Swift. Direktor zračne luke rekao je da će priča završiti na ovaj ili onaj način kroz nekoliko tjedana: "Ako se vlasnik ne javi, u narednim tjednima morat ćemo ga maknuti."

Dnevnik.ba

15. kolovoz 2022 05:36