Article_Top_970x250

Autom ubila Čapljinku i pobjegla s mjesta nesreće: Gotovac Soldić osuđena na 10 godina zatvora

nepravomoćno

Autom ubila Čapljinku i pobjegla s mjesta nesreće: Gotovac Soldić osuđena na 10 godina zatvora

srp 11, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Ivo Čagalj/Pixsell

Ivana Tena Gotovac Soldić bila je pijana, vozila je iako joj je bila oduzeta vozačka, prošla je kroz crveno i vozila iznad ograničenja. Usmrtila je Mariju Ćorić. Nepravomoćno je osuđena na 10 godina

Županijski sud u Splitu nepravomoćno je osudio Ivanu Tenu Gotovac (39) na deset godina zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je 23. listopada prošle godine autom usmrtila Mariju Ćorić (19) u Splitu. 

Uz to, dobila je i doživotnu zabranu upravljanja B kategorijom.

Prošla na crveno i pobjegla s mjesta nesreće

Vozila je pod utjecajem alkohola, prošla kroz crveno svjetlo, nije se zaustavila pješacima na pješačkom prijelazu, a nakon što je udarila Mariju Ćorić i na mjestu ju usmrtila, otišla je s mjesta nesreće bez da je pomogla unesrećenoj. Gotovac Soldić je na ročištu u ponedjeljak priznala da je kriva za sve osim za bijeg s mjesta nesreće. Njezin odvjetnik pojasnio je da je djevojka već preminula, što znači da joj nitko ionako ne bi mogao pomoći. 

Optužena je u zatvoru na Billicama gdje je u pritvoru od uhićenja. U jednom trenutku je na ročištu i zaplakala, ali se brzo pribrala. Bila je izuzetno tiha i skrušena. 

Podsjetimo, te večeri je Gotovac Soldić imala je najmanje 1 gram po kilogramu alkohola u krvi, vozila je Audi A3 sedan splitskih registracija u vrijeme kada joj je bila izrečena zabrana upravljanja za B kategoriju, za njen smjer kretanja Poljičkom je bilo crveno svjetlo na semaforu te je brzina bila iznad ograničenja. Napokon, nije se zaustavila nakon udarca u djevojku koja je odbačena s asfalta na zelenu površinu uz prometnicu.

Nesretna djevojka je tek 20-ak dana prije nesreće upisala Građevinski fakultet, a otac joj je umro 15. ožujka ove godine. 

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250