Article_Top_970x250

Autom naletio na 10-godišnje dijete koje se vozilo na biciklu

teško ozlijeđen

Autom naletio na 10-godišnje dijete koje se vozilo na biciklu

srp 08, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva/Ilustracija

Od 2015. godine je u prometnim nesrećama na području Virovitičko – podravske županije sudjelovalo 262 djece starosti do 14 godina, od kojih je troje poginulo, 13 je teško ozlijeđeno, a 91 lako.

U utorak, oko 12.10 sati u naselju Hum, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđeno desetogodišnje dijete koje je upravljalo biciklom. Iz PU Virovitičko-podravske su nam rekli da je na dječaka naletio 37-godišnji vozač osobnog automobila iz Slatine. 

Dječak je nakon ukazane prve pomoći kolima Hitne prevezen u Kliniku u Klaićevoj ulici. 

U policiji nam nisu željeli govoriti o više detalja vezano uz nesreću, ali su se pozvali na statistiku iz koje je razvidno kako je od 2015. godine je u prometnim nesrećama na području Virovitičko – podravske županije sudjelovalo 262 djece starosti do 14 godina, od kojih je troje poginulo, 13 je teško ozlijeđeno i 91 lako, a sve troje poginule djece, te 4 teško ozlijeđene i 10 lako ozlijeđene djece su nastradali vozeći bicikl. 

Koliko je problematika velika ukazuje podatak da je u istom periodu u Hrvatskoj poginulo 7 djece vozeći bicikl.

Da tragedija bude veća gotovo sva stradala djeca, navode u priopćenju iz PU Virovitičko-podravske nisu smjela prema važećim prometnim propisima samostalno sudjelovati u prometu na biciklima i nisu koristila biciklističku kacigu, iako su to bili obavezni, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba