StoryEditor
o orbanovom šalu

Austrijanci brutalno odgovorili Orbanu: "Kratko smo pogledali povijesne karte koje su potvrdile našu prvobitnu sumnju. Ugarska je prestala postajati prije 100 godina"

Piše desk  /  23.11.2022., 18:26h

Ministarstvo vanjskih poslova Austrije reagiralo je nakon što se premijer Mađarske Viktor Orban pojavio sa šalom na kojem se nalazi mapa "Velike Mađarske".

- Kratko smo pogledali povijesne karte u Ministarstvu vanjskih poslova u Beču koje su potvrdile našu prvobitnu sumnju. Kraljevina Ugarska u sastavu Austro-Ugarske Monarhije prestala je postojati prije otprilike 100 godina. Obavijestit ćemo naše mađarske susjede o razvoju ove situacije što je prije moguće - poručili su iz ministarstva.

Podsjećamo, Orban je čestitao Balazsu Dzsudzsaku koji se povlači iz mađarske nogometne reprezentacije, a na šalu se jasno vide motivi "Velike Mađarske".

Ranije je i hrvatski premijer Andrej Plenković komentirao šal mađarskog kolege:

"Što se tiče šala, nisam to vidio, ne stignem se baviti tuđim šalovima… Što se tiče teritorijalnih pretenzija na Hrvatsku od bilo koga, uključujući Mađarsku, apsolutno su neprihvatljive, za nas to nije opcija", rekao je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u ponedjeljak upitan da komentira Orbanov potez.

19. travanj 2024 11:34