StoryEditor

Austrija upozorava svoje državljane: ‘Zbog mogućnosti zaraze koronom ne putujte u Hrvatsku‘

Piše D  /  14.08.2020., 01:08h

Ministarstvo vanjskih poslova Austrije objavilo je upozorenje zbog putovanja u Hrvatsku.

Na svom Twitter profilu kratko su napisali da je Austrija proglasila najviši stupanj sigurnosnog rizika za Hrvatsku zbog sve većeg broja novozaraženih u Hrvatskoj. Drugim riječima, Hrvatsku su proglasili rizičnom zemljom.

Zasad nema novih pravila, kako se čini iz ovog tvita. Dodaju tek kako upozorenje vrijedi od 17. kolovoza te preporučuju svojim građanima da ne putuju u Hrvatsku.

Krone je objavio kako je jutros na konferenciji za medije ministar zdravstva Rudolf Anschober odbijao izreći hoće li doći do strožih mjera, predlažući da se odluka donese u dogovoru sa susjednim zemljama.

No Krone piše kako je već u podne iz austrijskog Ministarstva vanjskih poslova izašla jasna odluka o proglašenju Hrvatske rizičnom. Krone prenosi da se Austrijance poziva da napuste Hrvatsku. Prema pisanju Kleine Zeitunga ministar vanjskih poslova Austrije razmišlja o tome da svim austrijskim državljanima u Hrvatskoj izda naredbu prema kojoj se hitno moraju vratiti u zemlju.

Kako stoji na stranicama Ministarstva, Hrvatska je sada na popisu 32 zemlje koje su visoko rizične te se nalaze na 6. stupnju sigurnosnog rizika. Dosad je bila na popisu 4. stupnja.

6. stupanj rizika preporuča da se austrijski građani koji se nalaze u Hrvatskoj što prije jave diplomatskom predstavništvu Austrije u Hrvatskoj.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 00:49