StoryEditor

AUSTRIJA Past će još barem tri metra snijega: Desetero poginulih

Piše D  /  09.01.2019., 08:01h

Snijeg u Austriji ne prestaje padati. Prema najnovijim prognozama naredih dana trebalo bi ga pasti još tri metra. Najviše su pogođeni Vorarlberg, Tirol, Salzburg i brda u Gornjoj Austriji i Štajerskoj, prenosi 24.sata

Već je dosad palo više snijega od prosječne količine koja inače padne u siječnju. U Štajerskim je u utorak popodne proglašen najviši stupanj opasnosti od lavina. Neka mjesta u zemlji su odsječena zbog snijega, a helikopteri im ne mogu dostavljati hranu i vodu zbog nevremena, piše OE24.

Dosad je u Njemačkoj i Austriji poginulo desetero ljudi. Zadnja žrtva je učitelj (62) koji je poginuo tijekom tečaja skijanja u Štajerskoj. On je u utorak oko 16 sati pratio grupu od devetero gimnazijalaca. U jednom je trenutku iz nepoznatog razloga izgubio jednu skiju i sletio je sa staze u šumu. Tamo je ostao zaglavljen u nekoliko metara dubokom snijegu. Pomoć zbog visokog snijega nije mogla stići odmah do njega.

Tijelo su odvezli na obdukciju, a policija je počela istragu.

Osim snijega prognoze pokazuju da će Austriju pogoditi i oluja odnosno očekuju se udari vjetra do 80 km/h. Na skijaškom području Arlberg također je na snazi izvanredno stanje. U brdima je preko dva meta snijega u dolini oko metar i pol. Očekuje se da će pasti nove količine snijega, a opasnost od lavina je vrlo velika. sve staze su zatvorene. Automobili  koji se nalaze u dolini su zatrpani s nekoliko metara snijega. Ljudi pokušavaju osloboditi staze, ceste, skinuti snijeg s krovova. 

Dnevnik.ba

 

16. travanj 2024 16:06