StoryEditor
politička agenda

Austrija nudi besplatno putovanje vlakom godinu dana ako se tetovirate, mnogi zbog ovog optužuju ministricu

Piše desk  /  26.08.2023., 10:20h

Putovanje vlakom postalo je sve skuplje, no postoji novi način kako uštedjeti ako se odlučite istražiti Europu željeznicom.

Međutim, ova opcija zahtijeva prilično trajnu odluku. Naime, Austrija nudi besplatno putovanje vlakom tijekom godine – uz uvjet da se tetovirate.

No, nije dovoljno staviti bilo kakvu tetovažu. Oni hrabriji morat će si tetovirati ime željezničke karte “Klimaticket” na svoju kožu – a zauzvrat će ostvariti uštedu veću od 1000 eura.

Ovu ponudu za Klimaticket predstavila je Leonore Gewessler, ministrica za klimu Austrije. Da bi promovirala kampanju, ministrica Leonore je i sama dobila tetovažu na glazbenom festivalu prošlog vikenda, međutim ona je tada bila samo privremena, piše Metro.

Međutim, ima i onih kojima se ovakva ponuda ne sviđa. Kritičari smatraju da austrijska ministrica iskorištava mlade ljude i koristi njihovu kožu za promociju svoje političke agende.

Henrike Brandstötter, zastupnica austrijske stranke NEOS, izjavila je: “Nuditi ljudima novac da bi oglašavali nešto na vlastitoj koži otkriva neprihvatljiv pogled na čovječanstvo koje ima ministrica vlade.”

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 14:42