StoryEditor
uvrijeđena

Austrija je ostala bez Kurza, a Slovencima prijeti Pitschko

Piše desk  /  03.12.2021., 07:21h
Zaposlenica Austrijske gospodarske komore Elisabeth Pitschko tuži slovenskog novinara koji se u radijskoj emisiji sprdao s njenim i prezimenom bivšeg austrijskog kancelara Kurza


Odlazak austrijskog kancelara Sebastiana Kurza u Sloveniji je izazvao podosta medijskog interesa zbog dobrih odnosa koje premijer Janez Janša njeguje sa svojim austrijskim kolegom. Slovenci su tako kopanjem po internetu otkrili da osim Kurza, Koruška ima još jednog političara zanimljivog imena - Elisabeth Pitschko koja radi u Austrijskoj gospodarskoj komori.

Premijer Janša se s gospođom Pitschko nikad nije susreo, ali su na slovenskoj postaji Radio 1 u emisiji Denisa Avdića zamislili kako bi taj susret mogao izgledati. Sve je objavljeno i na Facebooku, a na tu objavu naišla je izgleda i Pitschko koja je odlučila tužiti slovenskog novinara zbog, kako kaže, iznimno seksističkog i uvredljivog sadržaja u kojem je bivši kancelar predstavljen kao penis, a gospođa Pitschko kao vagina, a cijeli razgovor zvuči jako seksistički na slovenskom jeziku, prenosi portal Novice.

- Budući da je podnositelj tužbe privatna osoba i ne pojavljuje se u javnosti, ni profesionalno ni politički, te nema nikakve veze s bivšim saveznim kancelarom Sebastianom Kurzom, ne može biti jednostavno zlostavljana u svrhu ismijavanja i zabave, osobito ne u vremenu pokreta 'Me Too' - stoji u tužbi gospođe Pitschko, prenosi 24sata.hr.

Elisabeth Pitschko zbog svega traži odštetu zbog povrede časti i ugleda i spolnog integriteta.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 19:04