StoryEditor

ATP finale: Čilić preokretom došao do prve pobjede u Londonu

Piše D  /  15.11.2018., 08:11h

Čilić će put u polufinale tražiti u petak protiv prvog tenisača svijeta Srbina Novaka Đokovića koji je s dvije pobjede u prva dva meča već osigurao nastavak natjecanja na Mastersu, prenosi HRT.

Prvom hrvatskom reketu je za pobjedu protiv Isnera trebalo dva sata i 15 minuta igre. Bio je to njihov 11 međusobni susret, a Čilić je upisao osam pobjeda, dok je Isner dobio tri meča.

Čilić je već u prvom gemu imao priliku za break, ali se Isner izvukao servisima. Amerikanac je do svoje prilike za break stigao u desetoj igri kada je imao tri break lopte, ali je Čilić sve tri spasio. Set je na koncu razriješen u trinaestoj igri u kojoj je Isner načinio dva mini-breaka i na koncu dobio prvi set.

U drugom setu prvi je do prilike stigao Marin koji je kod vodstva 3:2 imao dvije break lopte. Nažalost, Isner se izvukao sjajnim servisima. No, već na idućem Isnerovom servisu Čilić nije propustio priliku. Imao je tri break lopte, dvije je propustio, ali ne i treću i Marin je poveo 5:3, a zatim sigurno odservirao za 1-1 u setovima.

Na otvaranju odlučujućeg, trećeg seta vidjeli smo tri breaka u nizu. Čilić je već na startu oduzeo servis svom suparniku. Amerikanac je uzvratio već u idućoj igri, da bi seriju oduzetih servisa nastavio Marin u trećoj igri. Čilić je potom stabilizirao svoju igru i do kraja seta je obranio gem prednosti.

U prvom susretu iz ove skupine prvi tenisač svijeta Srbin Novak Đoković je svladao Nijemca Alexandera Zvereva sa 6:4, 6:1 nakon sat i 18 minuta igre.

Čilića u posljednjem meču u skupini u petak očekuje susret protiv Đokovića, a u drugom susretu sastaju se Isner i Zverev.

Čilić i Đoković su do sada igrali 18 puta, a Čilić je ostvario samo dvije pobjede. U Queen‘s Clubu ove godine, te 2016. na Mastersu u Parizu.

SKUPINA GUGA KUERTEN
1. Novak Đoković (Srb)  2-0
2. Alexander Zverev (Njem)  1-1
2. MARIN ČILIĆ (HRV) 1-1
4. John Isner (SAD) 0-2

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 05:15