StoryEditor

Atletico podivljao: Griezmann ne smije zaigrati za Barcelonu!

Piše D  /  24.07.2019., 05:07h

Katalonski klub je uplatio sumu od 120 milijuna eura kako za transfer Francuza Antoinea Griezmanna, koji je ubrzo i predstavljen kao novi član španjolskog prvaka. Međutim, Atletico, na kraju, ima primjedbu. Traže više novca jer.  tvrde, dogovor između Barce i Griezmanna postignut je ranije, što bi značilo da bi Katalonci morali platiti 200 milijuna eura odštete, piše 24sata.hr.

"Iznos koji je uplaćen nije dovoljan da bi se platila njegova odštetna klauzula. Očigledno je da je dogovor između kluba i Barcelone postignut prije nego što je odštetna klauzula sa 200 milijuna eura pala na 120 milijuna. Atletico Madrid smatra da je ugovor prekršen, pa je klub odlučio pokrenuti proceduru zaštite interesa", piše u priopćenju Atletica.

Čelnici La Lige je pokrenuli su postupak i pregledat će sve dokaze koje im je tim iz Madrida dostavio. Atletico je od rukovodstva La Lige zatražio da se oduzme nogometna licenca Antoineu Griezmannu, a to bi značilo da on ne može nastupati za Barcelonu, dok Katalonci ne isplate preostali novac.

- Žalba Atletica je stigla. U narednim danima će biti konačno rješenje ove situacije - poručio je prvi čovjek La Lige Javier Tebas.

Konačnu odluku će donijeti Komisija za licenciranje. Oni će sagledati sve dokaze koje su dobili, nakon čega će odlučiti postoji li osnova za tužbu Atletica i da li Griezmann može biti registriran kao igrač Barcelone.

Atletico očigledno nema namjeru odustati od 80 milijuna eura i pod svaku cijenu će pokušati da naplate ukupno 200 milijuna eura od transfera svog bivšeg fudbalera.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 08:59