Article_Top_970x250

Ataše za unutarnju sigurnost Veleposlanstva Francuske u BiH u posjetu GPBiH

održali sastanak

Ataše za unutarnju sigurnost Veleposlanstva Francuske u BiH u posjetu GPBiH

srp 09, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: GP BiH

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić i pomoćnik ravnatelja za organizaciju i operacije Dragan Kulić primili su, 9.7.2020. godine u Glavnom uredu, novoimenovanog atašea za unutarnju sigurnost Veleposlanstva Francuske u BiH Phillippea Gangloffa, sa svojim suradnicama asistenticom policijskog atašea Vanessom Roumiguie i Nisvetom Hadžić.

Ravnatelj GPBiH Zoran Galić je čestitao novoimenovanom atašeu koji je prvi put u posjetu GPBiH i predstavio mu agenciju, njenu strukturu, nadležnosti i trenutne aktivnosti koje se porovode na granici BiH.

Na sastanku je razgovarano o aktualnoj sigurnosnoj situaciji u BiH i regiji, posebno o teretu migrantske krize s kojim se Granična policija godinama bori. „Granična policija BiH se suočava s velikim izazovima, posebno kada je riječ o migrantskoj krizi.

Sve je veći priljev migranata koji pokušavaju ilegalno prijeći državnu granicu. Granična policija BiH se godinama bori s manjkom kadrova te kontinuirano obavlja privremeni interni premještaj, kao i izvanredno angažiranje policijskih službenika u postrojbe koje su najviše izložene migracijskom pritisku“, rekao je ravnatelj Galić. 

Na sastanku su razgovarali i o drugim sigurnosnim pitanjima te o borbi protiv virusa COVID-19. Složni su da policijski službenici GPBiH moraju biti maksimalno zaštićeni i opremljeni kako bi i sami zaštitili  druge i poduzeli sve moguće mjere kako ne bi došlo do širenja virusa COVID-19.

Ravnatelj Galić i ataše za unutarnju sigurnost Veleposlanstva Francuske u BiH obostrano su iskazali otvorenost za nastavkom suradnje Granične policije BiH i Veleposlanstva Francuske u BiH.

Dnevnik.ba