StoryEditor
turisti ogorčeni

Astronomski račun u opatijskoj kavani, posebno se ističe sendvič. Oglasila se direktorica: Naručeno je prestižno jelo

Piše desk  /  29.06.2022., 15:13h

Istaknula je kako je riječ o sendviču koji spada u najskuplju i najprestižniju kategoriju te da zahtjeva više od pravljenja kućnih sendviča na kakve smo navikli.

Otkako su cijene ponovo skočile, na internetu često možemo naletjeti na račune s astronomskim iznosima koji ne prestaju šokirati turiste. 

Jedan od računa bio je i onaj iz Opatije, iz kavane Wagner u sklopu hotela Amadria Park - Milenij, koju su turisti napustili šokirani nakon što su doručak platili 134 KM.

Turisti su naručili dva sendviča, tri kroasana, dva capuccina, sok od jabuke, mineralnu vodu i Coca-Colu. Kako su rekli, cjenicini su bili istaknuti na stolu, a najviše pažnje privukla je cijena sendviča - jedan je koštao čak 120 kuna (31 KM).

Sada su se o svemu oglasili i iz spomenute kavane.

"Sendvič koji je naš cijenjeni gost naručio bio je 'Club Sandwich s puretinom na žaru i dollar chips'. Cijenu naravno određuje i postavlja kvaliteta usluge, mjesto usluge te namirnice koje se nalaze u istom, kao i porez na dodanu vrijednost od 25 posto koji znatno utječe na formiranje cijene", objasnila je generalna direktorica kompanije Ela Komlez za Net.hr.

Istaknula je kako je riječ o sendviču koji spada u najskuplju i najprestižniju kategoriju te da zahtjeva više od pravljenja kućnih sendviča na kakve smo navikli.

"Cijenjeni gost nalazio se u Opatiji na našoj kultnoj terasi Wagner, koja je dio grupacije koja pruža kvalitetu najviše razine, od običnog 'espressa' pa sve do a la cart jela koji se nalaze unutar našeg restorana", pojasnili su.

Također, dodali su kako su u objektu vidno istaknute cijene usluga, da su dostupni cjenici u dovoljnom broju primjeraka, kao i osoblje koje je na raspolaganju svojim gostima.

Generalna direktorica pozvala se i na istraživanje Hotels.com koje je ova stranica napravila za "zloglasni" sendvič, te istaknula kako je jedan takav u Genevi koštao oko 170 kuna (44 KM) 2015. godine, dok je u Parizu 140 kuna (36 KM).

Danas su pak cijene još više pa u usporedbi s njima ona opatijskog sendviča djeluje prilično "povoljna", no to svejedno nije činjenica koja bi mogla umiriti turiste.

"Kavana je malo izdvojena od hotela i ni po čemu se ne izdvaja od drugih kavana u Opatiji. Zato ne vidim neki poseban razlog ili posebnu ponudu na temelju koje bi ovako 'derali' ljude. Za te novce mogli smo na pristojan ručak. Jedno je sigurno, nikad više nogom neću stupiti na tu terasu", zaključio je ljutiti turist koji je zabilježio račun.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 17:55