Article_Top_970x250

Asim Sarajlić ponovno saslušan zbog afere Respiratori, Tužiteljstvo traži kaznu

sud bih

Asim Sarajlić ponovno saslušan zbog afere Respiratori, Tužiteljstvo traži kaznu

lis 20, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija

U Sudu BiH jučer je održano ročište u okviru predmeta "Fadil Novalić i drugi", a po drugi put je saslušan Asim Sarajlić, er je Tužiteljstvo BiH tražilo kaznu za Sarajlića zbog određenih dokaza iz predmeta.

Ročište je trajalo nešto manje od dva sata, a saslušavan je ponovno Asim Sarajlić koji je i nedavno zbog istog predmeta davao izjave u Sudu BiH.

Neslužbeno, Tužiteljstvo BiH je tražilo da se Sarajlić kazni kao svjedok zbog određenih dokaza iz predmeta koji se vodi protiv Fadila Novalića i drugih zbog sporne nabave kineskih respiratora u travnju ove godine.

Ročište je bilo zatvoreno za javnost, a Sarajlić po odlasku iz Suda nije želio komentirati zbog čega je saslušavan. Samo je kratko kazao da je Sud želio saslušati obje strane i pozvao se na tajnost informacija i obvezu da bez dozvole odvjetnika ne komentira slučaj koji je u tijeku, odnosno u fazi istrage.

Podsjetimo da se još uvijek čeka konačan ishod, odnosno sudbina optužnice koja još nije podignuta. Iz Tužiteljstva BiH i dalje poručuju da rade na predmetu.

Prošli put je Sarajlić saslušavan zbog navodnih veza s Fikretom Hodžićem, čija je firma kupila sporne respiratore.

Zbog čega je Sarajlić u relativno kratkom periodu dva puta saslušavan u Sudu u okviru istog predmeta, vjerojatno će detaljnije biti poznato uskoro.

Dnevnik.ba