StoryEditor
hercegovina

Asfaltirana i posljednja dionica ceste Stolac- Neum, Pravdić otkrio kada će biti puštena u promet

Piše desk  /  16.06.2022., 22:20h

Asfaltirana je i posljednja dionica ceste Stolac- Neum, od Stolova do Cerovice, u dužini od 5 kilometara. U to se uvjerila ekipa Hrvatskog Medijskog Servisa. Na ovoj dionici već su postavljeni i branici, te prometni znakovi, ostalo je još da se urade trake rubovima i sredinom kolnika.

Sve ovo je za HMS potvrdio i direktor Cesta F BiH Ljubo Pravdić, koji  je otkrio i kada će cesta Stolac- Neum biti puštena u promet.

– Pa to bi se trebalo dogoditi u posljednjem tjednu ovog mjeseca. Točan datum još ne znam, jer treba uskladiti termine uzvanika ne svečanom otvaranju, kazao je Pravdić Hrvatskom Medijskom Servisu.

Podsjetimo izgradnja ceste Stolac-Neum dužine 36, 5 kilometara počela je u proljeće 2018., uz kreditnu potporu Europske banke za obnovu i razvoj, Europske investicijske banke i Svjetske banke. Njezina izgradnja koštat će blizu 90 milijuna maraka. Završetkom izgradnje ove ceste konačno će jedini naš grad na moru- Neum- biti povezan kvalitetnom prometnicom s ostatkom Hercegovine i Bosne i Hercegovine, što će uvelike olakšati život stanovnicima neumske općine, ali i dodatno pospješiti razvoj turizma u Neumu, ali i neumskom zaleđu.

Podsjetimo, početkom mjeseca završena je dionica ceste od Hutova do Cerovice, o čemu je širokobriješka tvrtka Hering koja je gradila obje dionice objavila snimku, koja prikazuje ovaj dio ceste iz zraka.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 23:25