StoryEditor

Armenci razočarani u vladu i Rusiju

Piše D  /  14.11.2020., 02:11h

Ozlojeđeni su i ljuti i na vladu u Erevanu, ali i na Rusiju koja je posredovala u potpisivanju sporazuma za koji kažu da ih je bacio na koljena, prenio je francuski dnevnik Liberation.

Pravoslavni Armenci dolaze u manastir Dadivank da posljednji put upale svijeću i pomole se Bogu da sačuva njihovu svetinju prije nego što cijela oblast, ali i sve armenske crkve i manastiri u Nagorno-Karabahu ne budu predeni u ruke Azerbajdžana, njihovog neprijatelja.

Među rijetkima koji neće napustiti Nagorno-Karabah je starješina manastira Dadivank, otac Hovhanes.

"Sudjelovao sam u oslobađanju ovog manastira u travnju 1993. godine, a sada su ponovno žrtvovani naša kultura, povijest, armenske duše i tisuće armenskih života. Ja nikamo ne idem, neću prepustiti manastir Turcima. Rusija nije smjela ovo dozvoliti", rekao je otac Hovhanes, prenio pariški Monde.

Svi Armenci duboko su pogođeni i razočarani viješću o mirovnom sporazumu, ne žele ostati u Nagorno-Karabahu kada Azerbajdžan bude preuzeo kontrolu nad tim teritorijem i masovno napuštaju svoje kuće i odlaze put Armenije.

AP je objavio da Armeni koji žive u gradu Karvačar čak pale svoje kuće i odlaze, kao i da većina smatra da svijet ništa nije učinio za njih, pa čak ni Rusija, tradicionalni saveznik Armenije.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 19:39