StoryEditor

Argentinci u ekstazi: ‘Gladijatori su poslali Červara u mirovinu‘

Piše D  /  24.01.2021., 10:01h

Hrvatska je odigrala katastrofalnu utakmicu i dovela se na korak od opraštanja od natjecanja već u grupnoj fazi. Danas baš ništa nije išlo za rukom našim ‘kaubojima‘, a Lino kao Lino, preuzeo je odgovornost na sebe i najavio ostavku po završetku natjecanja.

Argentinci su nam zaključali svoj gol na prvih 10 minuta, a onda kad smo poveli 13-12 mislili smo valjda "to je to", kraj priče, ali naši suparnici su se borili i izveli jednu od, ako ne i najveću pobjedu (23-19) u povijesti svoje reprezentacije, a nama najveći poraz.

Tko je kriv? Većina će vjerojatno reći izbornik Červar? Možda neće i u potpunosti promašiti jer Lino doista je vukao neke diskutabilne poteze, ali mora mu se i skinuti kapa - osim što je od momčadi koja je bila posljednja na Europskom prvenstvu u nepune dvije godine napravio svjetske i olimpijske prvake, preuzeo svu odgovornost na sebe i tako praktički oslobodio naše ‘kauboje‘ ‘krivice‘ koju bi im nametnula hrvatska javnost.

Evo što straniji mediji pišu o iznenađujućem porazu Hrvatske od Argentine u Egiptu:

Najpoznatiji argentinski list, Clarin, objavio je članak pod naslovom "Gladijatori ostavili Hrvatsku bez trenera: Lino Červar dao ostavku nakon poraza".

Argentinci pišu kako je ovo bila povijesna pobjeda za njihove sportaše, a da su njome "poslali u mirovinu" hrvatskog trenera. 

"Argentinci su uložili trud, srce, želju i entuzijazam. Bili su gladni su pobjede, a mi smo pokazali da nismo gladni. Kao trener imam  odgovornost. Život ima uspone i padove, ne krivim nikoga za ovo, ali savez mora pronaći drugu osobu za buduća natjecanja", prenijeli su riječi Line Červara.

BalkanHandball piše da su izabranici Line Červara odigrali jednu od najlošijih utakmice posljednjih godina te da su u konačnici izgubili - zasluženo.

Također tvrde da je ova generacija hrvatskih rukometaša odigrala napadački najlošiju utakmicu, a da je u dobroj mjeri za to zaslužna odlična obrana Argentinaca.

"Košmarni početak Hrvatske, kakav nitko nije očekivao, odredio je mučan put favorita kroz ovaj meč. Bez agresivnosti, bez faula u obrani, i bez rješenja u napadu bili su Hrvati, za razliku od protivnika koji je nakon 11 minuta igre vodio sa 5:0", napisali su.

HandballPlanet je, pak, objavio članak pod naslovom "HRVATSKA, NEMOJ PLAKATI ZA MNOM: Argentinci napravili VELIKI europski skalp" pritom aludirajući na poznatu Madonninu pjesmu "Don‘t cry for me Argentina".

Najpoznatiji rukometni portal također piše o povijesnoj argentinskoj pobijedi.

"Argentina je ostvarila jednu od najvećih pobjeda u povijesti reprezentacije! Momčad koju trenira Španjolac Manolo Cadenas pobijedila je Hrvatsku 23:19 (12:12) i zadržala šanse za plasman u 1/4 finala turnira u Egiptu", piše HandballPlanet.

Srpski Blic očito ne zna da su naši rukometaši "kauboji", a ne "vatreni", ali znaju i oni da nas "samo čudo vodi dalje".

"Nije bilo puno ideje u napadu, a to najbolje pokazuje podatak da je Hrvatska u prvih 20 minuta drugog poluvremena postigla tek tri pogotka, pa je Argentina ostvarila veliku prednost od 19-15 koju je znalački čuvala. Izbornik Hrvata se tada odlučio za igru na sve ili ništa. Zaigrali su sa sedam igrača u terenu i bez golmana u fazi napada, ali zbog brojnih izgubljenih lopti Argentinci su takvu taktiku kažnjavali pogocima u praznu mrežu", detektirali su naše probleme susjedi.

Naši zapadni susjedi, Slovenci, također pišu o povijesnu uspjehu argentinske rukometne reprezentacije i kako su ovom pobjedom "zakomplicirali stvari za Hrvate".

"Argentinci su svojom srčanom igrom potpuno zasjenili mlake Hrvate. Izbornik Argentinaca je Španjolac Manolo Cadenas. Više od polovice reprezentacije igra u Španjolskoj, a jedina prava zvijezda Argentine je Diego Simonet, koji je član francuskog Montpelliera", piše RTV SLO, prenose 24sata.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 13:30